dissabte, d’octubre 27, 2007

La impunitat de la violència racista

Feia temps que no escrivia i l'actualitat del nostre país no para. Aquesta última setmana, un dels fets que més s'ha comentat als mitjans de comunicació d'arreu de l'estat, o del món, és l'agressió racista a una jove equatoriana. Malgrat la forta repercussió que ha tingut, s'ha deixat en llibertat i ha posat a l'estat espanyol en un compromís al haver-lo possat en llibertat. Tal és el ressó, que fins i tot la Ministra d'Exteriors equatoriana ha dit que s'ocuparà personalment del cas.

Ara be, aquestes agressions són la primera volta que passen? Doncs no, aqueste racisme que lluitem dia a dia per acabar amb ell, no és un fet aïllat. A València recordem que un jove va agredir a diversos immigrans que vivien al riu Túria i anava amb pistola. El fet també és una agressió no? Doncs be, no hi havia càmeres i aquesta societat si no ho veuen no s'ho creuen molts, i no s'ha sabut res del cas ni de qui ha fet l'agressió. A Madrid, un jove africà es va quedar teptaplègic per una pallisa d'un neonazi. I a premsa ha eixit? Qui era, on vivia, que passava en la familia, de quin partir o organització era? Doncs si no hi ha video a premsa no pot eixir... I que diuen els responsables polítics, la policia o els mitjans de desinformació? Doncs que tant sols són fets aïllats... Deixant de banda les ideologies que provoquen aquestos actes, hem de denunciar als responsables de que els agressors racistes i xenòfobs estiguen en llibertat, i damunt no sols aixó, intenten perdonar-los dient que són fets puntuals.

El Ministre Rubalcaba s'ha compromés a posar mesures contra la violència feixista, doncs estaria be que buscara d'on ixen les idees del "White power" i l'estètica neonazi. Però no cal anar molt lluny, trobem un partit actualment que seguix aquestes doctrines: Alianza Nacional. Per exemple, membres d'aquest partit són els que assassinaren a Guillem Agulló, aquest partit ha convocat una manifestació en contra de la immigració, etc. I dic jo, a Batasuna se li ilegalitza per no condemnar la violència no? I que pasa amb aquest partit? És compatible les seves doctrines polítiques dins de la "democràcia" espanyola? Està al costat de la Constitució? Perquè no posen les mateixes ganes en idenfifiar als responsables d'aquestes agressions xenòfobes que en identificar a les fotos del rei?

A mi ja hem dona que sospitar que tanta poca actuació en contra d'aquestos grupúscles neonazis, i aquells que es camuflen en la bandera de que no son racistes, estan sent tant sols, "fets aïllats".