dimecres, de gener 09, 2008

La mentira sobre "Els fundadors del regne de València"

Des de fa vora un any, un diari de caire blaver-feixista ha eixit al carrer amb el nom de Valencia Hui. Aquest és una font per a aquells que són partidaris de les teories de Coalició Valenciana, és a dir, del entern estudiant de dret que se li diu a València. "El diari del nostre regne" és el que posa baix del títol i tracta tot allò que incumbeix als valencians en el Cap i Casal, Regne, "Deports" (com el que posa a Bocairent: Polideportiu municipal), etc. Entre els seus redactors trobem a diversos homes que tenen un gran (des)coneixement sobre la cultura valenciana i la seva història que destaquen tots per la seva gran joventut (al voltant de 70 anys deu d'estar la mitja dels seus columnistes d'opinió). Abans d'entrar al que anava, hi ha una secció ja permanent en aquesta web: AVL, historia de una traición, això si escrit amb la llengua del Reino de Valencia: el castellano (quan van baixar els catalans a repoblar aquestes terres els musulmans no parlaven valencià ja, parlaven castella!)

Però hi ha un que m'agrada molt, el redactor del cicle sobre la mentira sobre "Els fundadors del regne de València". De moment ha fet quatre articles i tots ells van dedicats amb amor i estima al meu meu professor de Història Medieval del País Valencià, Enric Guinot. Escrit amb una llengua inventada que diu seguir unes normes, les del Puig, però tots sabem que en realitat el que amaguen es que els pobres no saben escriure i ho amaguen dient això (és normal, sempre parlen i lligen en español no poden escriure de colp a repent en valencià). Doncs be, les perles del columnista d'aquestos articles són diverses com les següents:

"Parafrasejant a Carlos Infante, es despren la conclusio cientifica de que catalans, gallecs i bascs, com a grups mes distants, deuen haber contribuït molt poc a la distribucio dels llinages paterns valencians.I aixo, no pot mes que dur-nos a pensar, que ¡llastima d’arbres tallats per a fer el paper dels dos volums del llibre de Guinot “Els fundadors del Regne de València”, segons els quals es “deduïx” que el 80% dels repobladors eren d’orige català! ¿Serien tots esterils? ¿Serien impotents? ¿Com es que han deixat tan poc de rastre en la genetica dels valencians? La contradiccio entre la “deduccio” de Guinot i la ciencia de deveres, no pot mes que induir-nos a creure que els seus “arguments de la rao” no son mes que una rastrera de maganches (ho vorem). I trau a la llum la diferencia entre els desijos del catalanisme i la realitat. ¿Quants diners mes, estan els acatalanats disposts a tirar per terra, per a intentar escampar nomes que manipulacions i mentires?"

La inteligència d'aquest home no acaba i diu que es genèticament som més pareguts als de "Cantabria (0’0159), Cadis (0’0198), Cordova (0’0198), Sevilla (0’0191) i Huelva (0’0163). Segur, segur, que mes d’un, al vore tants pobles d’Andalusia, pensarà que el paregut, poguera ser per la forta influencia de l’invasio d’araps i nortafricans. I tambe la genetica s’encarrega de trencar la falsa idea d’una substitucio racial de la poblacio autoctona."

"¿D’a on descendim els valencians? I segons lo expost, els valencians descendiriem del homens del paleolitic que dibuixaven en la Cova de la Sarga, dels homens del postpaleolitic que pintaren en el Barranc de les Dogues, dels homens del neolitic que imprimiren ceramica en la Cova de l’Or, dels homens del eneolitic que feen figures antropomorfiques en la Cova de la Pastora, dels homens que crearen la cultura del Argar i la cultura del Bronze valencià, dels homens de l’edat del Ferro que feen les puntes de flecha de la Penya Negra, de l’influencia fenicia, dels ibers (contestans, edetans i ilercavons) que feren el guerrer de Moixent i la dama d’Elig, dels romans que fundaren Valentia, dels visigots que nos deixaren el conjunt monumental de Ribarroja del Turia, dels pocs araps, berebers i en general nortafricans que vingueren a la peninsula el 711, de la minoria de “conquistadors” que vingueren en Jaume I i es quedaren aci, (navarros, aragonesos, lleitadans, catalans, occitans…) i de tots els que historicament han vingut a treballar en esta terra, i que han segut ben acollits nomes en la condicio de respectar als valencians." (açò ni el meu cosí xicotet ho podria dir millor)

En fi, una cosa és pensar diferent i l'altra és inventar-se la història i donar arguments ridículs com aquestos... Contra la desfinformació i la manipulació que generen aquestes persones tant sols queda una cosa: la realitat històrica. I per molt que diguen, el regne de València va ser fundat per Jaume I, català (tot i haver nascut a Montpellier), i va ser repoblat per un 80% de catalans i un 20% d'aragonesos (d'ahi a que a l'interior es parle en castellà, tot i que va ser després de l'expulsió dels moriscos quan es va incrementar la polbació castellana a l'inerior i va tindre més pes). I si diuen que quan va entrar Jaume I, els musulmans ja parlaven en valencià ( fins i tot Rita va llegir un poema d'un emir, o algo així, que va escriure el primer versos en valencià abans de que entrara Jaume I), perquè quan van entrar les tropes a València i un grup va anar a parlar amb el rei de la taifa demanaren un traductor islmàmics? Serà perquè no entenien la llengua àrab? I una altra pregunta, el valencià ja es parlava amb als Paleolítics? I per què tenim quatre barres a la Reial Senyera, com dirien ells,? Perquè els apetia posar-ne quatre o serà per què ho van agafar d'una altra bandera? Andalusia o Cantàbria no tenen quatre barres no? O a lo millor serà d'un poble de l'Antàrtida que té més en comú genèticament amb els valencians...

6 algú ha dit...:

Paco ha dit...

Gran Victor, molt gran! que fas llegint el Valéncia Hoy?. jeje, Son més analfabèsties que déu!.

Forta abraçada.

gatzara ha dit...

Llàstima que els nostres avantpassats no passaren per la Sarsa. D'aquesta manera, el Vite haguera trobat vestigis del "valensianarum autenticarum"... i Altamira al nostre costat seria una vulgar imitació.

Anna ha dit...

Hola! D'on eres? Jo de la safor!m'agrada el teu blog, visita'm el meu en http://joannotamartorell.blogspot.com/ o agrega'm en valencianna8@hotmail.com

Sith13 ha dit...

La veritat és que sí que és un poc estrident el que diu este bon home ... no sé em fa l'efecte que hi ha gent que no té sentit del ridícul!

Per altra banda, he de reconèixer que jo segueisc on-line este diari en l'apartat de "deports". Encara que semble mentida té al millor columnista de futbol internacional de l'Estat Espanyol! Li diuen Rafa Monzón i estic segur que passa olímpicament de la línia editorial del periòdic que li paga ...

Víctor ha dit...

Li has pegat en el clau Gurú, que llàstima que s'haja oblida de la Sarsa...

Rafa Monzón no havia escoltat mai parlar d'ell. A mi m'han dit que el cap de redacció d'esports de Público també és dels millors, et sona?

PS. Sóc d'un país, sóc del món.
PS2. AH! Paco, no sol llegir aquest diari peró el Guinot ho va dir a classe que entrara i que ho mirara... Tot i que he de dir que sempre "purule" per ahi per vore que diuen aquells.

Sith13 ha dit...

Tranquil Twenty, que jo quan pateisc d'estrenyiment em pose a escoltar a Jiménez Losantos! Iè, mà de sant, és el millor laxant!