divendres, de febrer 08, 2008

Ja no ho disimulen

Temps d'eleccions, temps d'escoltar per la ràdio, vore per la televisió i llegir en premsa allò que proposen els candidats : "pujarem impostos", "baixarem impostos", "baixar impostos no és la solució...", "volem més diners per al nostre país"... Però hi ha una proposta que m'ha fet molta gràcia, però alhora hem fa fàstic i ràbia. Quina proposta és? Doncs la gran proposta del PP al voltant de la immigració.

El PP vol fer tota una sèrie de controls sobre lleis i costums, llengua castellana, per a donar-los la nacionalitat espanyola. La veritat que fa prou mala olor aquesta proposta perquè tant sols mostren tota una sèrie de mínims que tenen que completar els que venen a treballar en la recerca d'una vida millor. Però, qui farà aquest examen? I, quines són les cultures i costums que estan dins la llei per a ser respectades segons la seva proposta? I una altra millor, a qui li han fet un examen en la vida per vore si és d'una o altra nacionalitat? Però, que tots els ciutadans d'un estat no estan obligats a pagar impostos o complir la llei? O es que pensen que els immigrants són tots delinqüents i que els avisen de que poden ser exuplsats si no compleixen les lleis? Per favor... aquesta proposta és totalment xenòfoba, el que volen és tallar d'arrel la immigració. Sinó mireu les ultimes declaracions que ha fet Cañete on deia que ja no hi ha cambrers com els d'abans.

Ignorants és la paraula més suau que m'ix ara al voltant d'aquest tema. Ara que ho pense, crec que a ells els dona igual el que va passar en temps de guerra. Ells no van tenir que marxar, obligats pel feixisme franquista a exiliar-se a altres països ( per tant, no es poden possar en la pell d'immigrants). Tampoc s'han vist obligats a eixir del país per qüestions de treball, la veritat que els seus avantpassats (sinó mireu a Pizarro) i el capitalisme els ha fet plenar-se les butxaques plenes. Ja ho he comentat en algun post en aquest blog, si volem que els immigrants s'integren en una societat no hem de fer polítiques dirigides sols per a ells, sinó també per a nosaltres. A més, el PP hauria d'estar interessat amb l'arribada del PP ja que falta mà d'obra per a les seves constructores i els seus complexos d'oci, entre tants altres treballs que els espanyols s'han acomodat i ja no volen treballar per si es trenquen les ungles. Però es veu que ells no entenen molt. Volen imitar al Sarkozy i ja no ho disimulen.

En fi, ja no disimulen el que són... Té raó Cañete en dir que els cambrers d'ara ja no són el que eren, ara ja no li diuen "señorito" i ara el tracten com a una persona més, pot ser que les coses hagen canviat? Xenòfobs hi ha molts, però declarats pocs... Però ara es veu que s'han cansat i ja no disimulen...