divendres, de març 07, 2008

Mor tirotejat en Arrasate un exconcejal del PSE

Gara L'exconcejal del PSE Isaías Carrasco ha mort aquesta tarda després de rebre diversos tirs quan sortia de la seva casa de Arrasate. Assistents sanitaris han intentat reanimarlo en l'Hospital de Arrasate però minuts més tard la seva mort ha estat confirmada per Osakidetza. L'Ertzaintza ha informat que l'exconcejal del PSE Isaías Carrasco, de 42 anys, ha estat tirotejat en el carrer Navas de Tolosa, en Arrasate. Les mateixes fonts assenyalen que ha estat traslladat a l'Hospital de Arrasate en estat molt greu i que després de l'intent dels serveis mèdics per reanimarlo l'exconcejal ha mort sobre les 14.55. Sempre segons l'Ertzaintza, els fets haurien tingut lloc en el citat carrer cap a les 13.30 de la tarda. L'agència espanyola Efa, citant fonts de l'Ertzaintza, assegura que ha rebut diversos tirs i que un d'ells podria haver-li arribat a el coll. Carrasco va exercir com regidor de la mateixa formació en l'anterior legislatura i es presentava com sisè candidat en la llista municipal durant l'actual. No obstant això, el PSE va obtenir quatre edils en l'ajuntament i no va arribar a exercir com a tal. El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Fernando Gran-Marlaska, que es troba de guàrdia aquesta setmana, ha obert diligències per a investigar la mort de l'exconcejal del PSE. L'alcaldessa de Arrasate (EAE-ANV) així com el lehendakari Juan José Ibarretxe han acudit a l'Hospital on ha estat traslladat l'exconcejal. El Departament d'Interior de Lakua, per la seva banda, ha instal·lat controls en la sortida de la localitat guipuscoana.

Compareixença de Rubalcaba

El ministre espanyol d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut sobre les 15.20 de la tarda per a donar més detalls del succeït en Arrasate. El ministre ha assegurat que "un individu" a tirotejat a l'exconcejal produint-li ferides en el cap i en el pit. "Ha estat una acció vil i covarda, i mereix la nostra repulsa, una acció vil d'una banda d'assassins que no va a doblegar la voluntat d'un país demòcrata", ha assegurat, per a afegir que "els culpables acabaran enfront dels tribunals i en la presó". Per la seva banda, el lehendakari Juan José Ibarretxe compareixerà davant els mitjans de comunicació a les 17.00 de la tarda. El PSOE ha convocat a tots els grups parlamentaris i agents socials en el Congrés dels Diputats per a les 18.00 d'aquesta tarda. A més, ha acordat amb el PP suspendre els actes de fi campanya previstos per a avui.


Acutalitat grisa, però que trist és posar que assassinen a una persona per una causa, justificna-ho per aconseguir la independència d'Euskal Herria, o per la seva condició sexual, ser dona (que hi han ja 26 i s'assumeix com una cosa quotidiana i no veig jo grans debats en l'esfera política sobre aquest tema), pel seu color de la pell, o morir treballant perquè no tens mitjans de seguretat allà on treballes. La veritat que aquest atemptat era una cosa que hem venia vindre però bueno, comforme anava passant els dies veia que no. Cal lamentar-se per aquesta mort violenta d'Isaíes, on ens mostra de nou, que la lluita armada és cosa del passat i que és molt covard matar pel poble basc a sang freda a un home que anava amb la seva família. Estic dolgut, al igual que quan maten a una dona per ser dona. Aquesta mort, com la violència que ens envolta, li pega a una societat que demana la supereació definitiva del context del patiment, de la confrontació i de la vulneració dels drets individuals i col·lectius que avui en dia pateixen les dones i els homes d'Euskal Herria.

2 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

bona reflexió vik!!

núria!

aurora ha dit...

Sí, Víctor, tens raó. La lectura política d'ETA és inacceptable, així la única cosa que aconseguiran és portar al poble basc al límit i no deixar cap resquici per a la llibertat.
Crec que els independentistes hem de cridar ben fort contra la barbàrie. Una abraçada, company!