dimecres, d’abril 02, 2008

Bocairent per la nostra cultura

Desprès d'uns anys on la democràcia ha fallat al nostre poble (el qual va estar governat per bufons, mafiosos i xuplaculs) des de les passades eleccions municipals la normalitat democràtica ha tornat. Aquestos dies s'han esdenvingut tota una sèrie de notícies positives, almenys al meu parer, que demostren que enmig d'aquesta onada espanyolista que vivim al nostre país, hi ha alguns pobles que resisteixen.

D'una banda, trobem que es farà un homenatge a l'antic retor o vicari del poble, i actual cantautor popular valencià, que segur que de ben xicotets l'heu escoltat en alguna Trobada d'Escoles en Valencià. Qui és? Doncs és el Paco Muñoz. La proposta la va fer el regidor del Bloc i va ser aprovada per totes les coorporacions polítiques que estan a l'Ajuntament. En aquest homenatge el que es vol és "reinvidincar la gran feina de moltíssima gent que està fent música de gran qualitat a pobles i comarques i que és la gran desconeguda per al públic, mitjans i institucions, als que demanen un paper més ferm en el reconeixement d'aquesta important tasca". No s'acabava ahi la proposta de Manel Delgaldo, i volia deixar constància que 'Paco Muñoz ha posat música a textos de poetes com Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí Pol de forma especial i d´altres com Lluís Guarner, Màrius Torres, Xavier Casp o Toni Mestre'. Al final, el PSPV va acceptar l'homenatge i la medalla d'or no està clar encara. S'ha de dir que a més seria un homenatge molt emotiu ja que s'ha retirat definitivament dels escenaris a causa del seu estat de salut, i esperem, que amb el calor de totes i tots el pugam animar a que torne.

D'altra banda, he llegit que Bocairent va aprovar que s'adherirar al projecte d'Escola Valenciana sobre el Voluntariat pel Valencià (això si el PP s'ha quedat almarge i s'ha abstès). Aquesta campanya el que vol incidir és en la poca voluntat normalitzadora del valencià de les institucions governamentals valencianes fora del que és l'àmbit escolar, presenta el programa del Voluntariat com una eina més d'Escolva Valenciana per aconseguir l'objectiu de promoció de la llengua, ara amb els ajuntaments. El projecte de participació lingüística té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen començar a parlar en valencià.

En definitva, queda patent cada volta més, que des de les comarques cal construir la unitat popular que totes i tots esperem algun dia. I Bocairent, poc a poc, va donant passos que, torne a repetir, en el panorama actual que vivim, són uns grans passos.

3 algú ha dit...:

Brey ha dit...

Que bona noticia!! l'he llegit a la pagina web del meu poble, i es que no se si ho saps, pero abans de ser cantant, el Paco Muñoz va ser rector, i es mes, era rector al meu poble, i el tenim com una cossa molt nostra, "com tot"

floket ha dit...

Si tu estàs content amb el nostre ajuntament, enhorabona, jo no ho estic tant. Faran dos coses positives o tres a favor de la llengua i un cantautor, però t'has pegat una volta pel terme???
Se'ls ha oblidat qué és això del control urbanístic? En serio, Bocairent està convertint-se en algo que em dona asco i, tot sembla que ja és massa tard per posar-hi el fré.

Víctor ha dit...

Estava content per aquestes coses que m'han sorprés, no en tot el que fan.

I et faré cas i aquestos dies pegaré una volteta pel terme a vore el que hem dius i ja et diré, però crec que sé per on vas i tens molta raó perquè Bocairent no necessita ni tants pissos (de fet hi ha alguns que han parat) ni tants supermercats, etc. Però si Levi, ahi tens raó, i he d'admitir que culturalment estem avançant però en altres aspectes cal que s'espavilem a temps. Tota la raó

AH! Bryan! Si que ho se que era rector, de fet t'ho dic al principi de la notícia! jejeje Però no sabia que havia sigut també del teu poble, de Vilan...ais no! De Castelló de la Ribera perdó !