dimarts, de juny 03, 2008

7 de juny: Torrent de dol


7 de juny del 2008: quina data més trista per a les veïnes i veïns del poble valencià de Torrent. El motiu d'aquest dol ve provocat per la convocatòria d'una manifestació per Alianza Nacional (AN) baix el lema "Por la justicia y el orden. Limpiemos Torrent”. El govern municipal a la totalitat, ha mostrat el seu rebuig a la manifestació a l’igual que diversos col·lectius d'immigrants.

Aquest fet, però, no té importància per a aquells que diuen governar per a totes i tots: les institucions públiques, i més concretament, la delegació de govern. De moment, tot i la pressió institucional que ha fet l'ajuntament de Torrent, sembla que la manifestació vaja a permetre's. La veritat, que absurd és que a Torrent el PSOE vote en contra d'una manifestació que ells mateixos estan acceptant a altres institucions. Algú ha dit que si es prohibeix la manifestació és un atac d'expressió. Però quina llibertat d'expressió és convocar una manifestació contra un sector de la ciutadania? Això al meu poble és xenofòbia i feixisme, la llibertat d'expressió té un límit. No hem d'oblidar que hi ha perill al finalitzar que es produïsquen alteracions de l'orde públic com apunta l'informe de policia de Torrent. Qui va a garantir que els nazis no van a fer tota una autèntica cacera al finalitzar pels barris on hi ha una presència forta de població immigrant? Qui va a garantir la seguretat de les veïnes i veïns de Torrents? Crec que ningú, tots sabem qui són, bé tots no, Delegació de Govern sembla que no.

És indignant. Com pot ser que Alianza Nacional puga difondre el seu missatge sense cap problema? Si les institucions volgueren respectar l'autèntica llibertat d'expressió no els permetrien manifestar-se. S'ha de fer memòria i veurem que en AN trobem a l'assassí material del jove Guillem Agulló (Pedro Cuevas), on ha estat detingut juntament amb altres ultres i companys de militància en l'Operació Panzer (la qual desarticulava una xarxa neonazi que organitzava "caceres" d'immigrants i es finançava mitjançant la venda d'armes i material nazi). A més, cal no oblidar que aquestos partits neguen l'holocaust nazi, i que amb manifestacions com aquesta l'únic que estan difonent és odi i no justícia, com ells diuen.

Obri el periòdic tots els dies per veure la notícia de que "Delegació de Govern" ha prohibit aquesta manifestació, però els dies passen i no la trobe per cap lloc. Que trist serà veure com aquells que diuen ser superiors per raça, per cultura, desfilen per un poble on la llibertat d'expressió és igual a la defensa de totes les cultures amb una justícia social basada en tolerància, dignitat, i no basada en l’odi, la xenofòbia, el feixisme, etc. Si de veritat la democràcia funcionara a aquest Estat, manifestacions com aquestes estarien prohibides, si no es fa, Torrent el dia 7 estarà de dol...



3 algú ha dit...:

aurora ha dit...

Víctor, moltes gràcies per la teua solidaritat amb les torrentines i torrentins. Estic encantada amb què t'hages sumat a aquesta iniciativa d'escriure a la premsa, ojalà hi hagueren mil Víctors disposats a fer el mateix que has fet tu. Malauradament, els nostres representants polítics són uns cínics i veurem com quedem dissabte. Esperem no haver de lamentar cap desgràcia personal.
Una abraçada.

Víctor ha dit...

Esperem que el dissabte isca tot be, i no m'has de donar les gràcies de res que tant sols he fet un escritet! Que això ja saps que a mi no em resulta cap problema. De moment, encara no m'han contestat cap per vore si es publica a la premsa. Això normalment com funciona, es posen en contacte amb tu o algo?

Vinga sort!

Brey ha dit...

Has escrit a la premsa?

Te m'has adelantat posant la mani, enhorabona!!

Porte tota la setmana volent posar-ho i res no trobe el moment, a veure si ara la pose encara que siga com a "acte" de la setmana...

Tots contra el feixisme!!!