dijous, de juny 26, 2008

El Vinya, Alrtenatiu?

Avui comença la primera edició del Vinya a la ciutat veïna de Paiporta. Tot i que pareixia que no anara a celebrar-se, al final, el jutge li ha donat la raó a Matarile sobre que poden dir Vinya al seu festival. Recorde que l'ajuntament de Villarobledo els va denunciar perquè deien que no podien gastar eixe nom (crec que és així no?).

"Anem a iniciar una nova etapa. El Vinya es va a convertir en un festival itinerant o, hauríem de dir, ambulant, recollint el vell esperit dels antics circs que recorrien els pobles i ciutats duent la il·lusió allí on acampaven." Amb aquestes paraules començava el seu comunicat de presentació del Vinya, ens mostraven així una cara alternativa, de no fer sols concerts sinó fer altres activitats. Pareixia que la cosa seria alguna cosa més que concerts i punt. Però, al final, s'hem adonat que molta boqueta però al final res. En primer lloc, el que vam estar comentant ahir amb els cosins Molina, com un festival que es declara alternatiu al que hi ha, posarà en directe el partit de la selecció espanyola? Si de veritat fora un festival com ells diuen, no crec que pararen i fer pantalles gegants per a vore el partit del futbol, d'un esport, que precisament es criticat per molts dels que toquen ahi per tot el que meneja... Crec que no es pot anar d'alternatiu per la vida i després fer aquestes coses. A més, a eixa hora toca la Gossa Sorda, esperem que el públic trie l'opció d'anar a veure-le's i demostrar qui som en realitat i qui serem. Molta sort als companys que crec que no defraudaran a ningú i faran que parlar amb el seu concert. Avui ells ens representaran al Vinya, i de segur, com he dit, que ho faran com mai ho havien fet. Fins i tot al Vinya, em d'enfrontar-nos a vells fantasmes i problemes, però la partida continua...

En segon lloc, un festival que diu alternatiu, com posa com a aposta fonamental la lluita mexicana? No l'he vista jo mai, però no se, crec que açò no és el que jo esperaria veure en un lloc on vaig a passar una estona i escoltar i veure propostes novedoses. La veritat que és prou lamentable. Per últim, la polèmica que ha tingut amb el Vinya Rock, que l'únic que li pot provocar és que isca perjudicat ells, a Matarile. No sé vosaltres, però m'ha paregut que aquestos han perdut tot esperit de buscar i aportar coses alternatives, novedoses a un mon com l'actual i s'han decantat per l'opció més fàcil: el de guanyar diners. El Vinya, per a mi, ha perdut ja tot el que té el Vinya Rock, esperit i bon roll. Amb aquestes declaracions creuades entre uns i altres, s'ha provocat un clima de mal roll i, fins i tot, d'odi mutu que no ha portat res positiu.

No li desitge el pitjor ni desgràcies a ningú, però si aquest festival no triomfara ho veuria lògic, perquè la veritat, Matarile ha demostrar que l'única cosa alternativa que tenen és guanyar diners a base de fer concerts.

4 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

Doncs jo et done tota la raó Víctor!!
Ahir varem anar sense entrada, per tant no sé com es per dins, però per fora era una autèntica merda. de primeres estava tot ple de policia i guardia civil!!
aquests el que feien era para totes les raves que hi havien montades, per a qué? Doncs per a que es consumira dins del recinte i així guanyar més diners... El Viña Rock li pega mil voltes!
Menys mal que no em vaig comprar l'entrada!!!

El Patriota ha dit...

Jo el de Villarobledo no se com és i a este no vaig entrar als concerts.

El que no em va agradar era que les raves estigueren dins del recinte oficial del Via, ja que o tenies entrada o t'havies de buscar la vida per a colar-te, menys mal que hi havia algun segurata que feia la vista gorda.... Això si les raves "no oficials" van ser ràpidament parades per a que la gent anarà a la oficial, que pareixia una mescla de rave i festa de Sant Antoni el de dalt en la paradera de entrepans!

En resum, i com va dir Rafeta: Açò és un canyaret!

Però al final vam fer bona "anjuntà" !!

Víctor ha dit...

Més o menys heu coincidit en el tema de les Raves...així que em permet recolzar la meva teoria de que són uns fantasmes els del Matarile!

Anònim ha dit...

ie xiquets...hi ha moltes de les coses que dieu que pot ser són veritat i no seré jo qui les nege. Ara bé, moltes vegades fem analisis depenent de la nostra situació. Si haguereu pogut entrar o anar segurament estarieu contents d'haver pogut botar als concerts. Hi ha molta gent que va pagar l'entrada, altra que en va comprar d'1 dia i altra que es va colar o comprà entrades falses. Tota ixa gent va entrar al Viña i estava contenta, i molts s'hauràn oblidat avui dels diners que han pagat i s'enrrecordarà dels bots als concerts, del bon rollisme de la gent, d'escoltar el grup que més li agradava o de riure entre els amics fent-se una cervesa a la tenda. I si, puc dir que era alternatiu, alternatiu al congrés del PP de València, als conerts a la Plaça de Bous, a la Fórmula 1 i a l'American's Cup. La música era alternativa i allò estava ple de gent extremadament diferent, però de molt bon rollo. Això era l'alternativa. D'ahi molta gent va només a un concert. Altra porta una bandera. I altra s'ho curra tots els dies per a prendre l'alternativa. Això sí, per un moment estavem totes i tots juntes construint l'alternativa libertària...jo me quede en 2 moments. Quan vaig arribar en Canteca i quan me pirat hui sense sabates perquè me les havien robat!

[tot i això el Viña és molt criticable, la pasta..alguns grups...la lluita rara aixa...lo del futbol: inèdit i degradant...i lo de Matarile no estic molt enterat...xo segurament també..però bueno també anem a llocs pitjors...podriem fer uno de la Betty! jaja]
Salut Company