dijous, d’agost 21, 2008

L'avió està mal i tot i això anem a despegar...

Aquesta frase, segons conta el diari Público, la va escoltar Fernanda de boca de la seva germana bessona, instants abans de que eixira disparada del seu seient... Està clar que un accident no es busca ni es provoca, però des de diversos foros s'acusa a Spanair de negligència.

Spanair fa pocs dies va tenir que fer una parada forçosa en Gran Canaria després d'eixir de Lanzarote (destí Madrid). L'excusa era "motius de manteniment", tot i que la torre de control va entendre que hi havia un fallo en el motor d'un Mcdonnell 82 (el mateix que el de Madrid)... No s'ha d'oblidar que Spanair ha estat notícia aquestos últims mesos pels expedients de regulació per a evitar tindre més despeses... A més, s'ha de dir que després de saber l'anterior no s'ha reinvertit en res per a millorar els avions i s'ha apostat pel benefici des l'empresa... No s'oblida que Spanair ha obligat als seus treballadors per a que treballen i renuncien als dies lliures i a les vacances...provocant que tant el personal de vol com el tècnic fagen un treball precari...

El sistema capitalista provoca que empreses com les d'Spanair busquen el benefici, busquen el màxim d'ingressos per a tindreu al banc sense comptar amb el que de veritat importa, el ser humà. Una tragèdia així no la busca ningú, i potser, amb tot correcte haguera passat igual. Però segons el que he llegit, crec que pots ser... s'haguera pogut evitar. Ara esperem que els familiars i els ferits tinguen el recolzament que necessiten per a poder eixir d'aquest gran colp. I després, veure si aquest fatal accident s'haguera pogut evitar... Descanseu en pau...

2 algú ha dit...:

floket ha dit...

Hola Victor,

Sent dir-te que no estic gens d'acord amb el teu article. Per a mi és com tirar-li la culpa de tot el que passa al poble a l'alcalde. Et puc assegurar que cap avió s'enlaira sense estar un 500% cert de que tot està correcte, així i tot, ja hem vist que de vegades hi ha percanços. De negligència res, tota companyia aèria té present en tot moment que qualsevol defecte als avions pot portar-los un problema molt gran i, sobre tot, moltes morts a l'esquena i, per tant, encara que l'empresa estiga endeutada fins a les celles, en seguretat no s'escatima res. És cert que s'anaven a retirar uns avions, però encara no era el moment i, encara no és, tot i l'accident que, hagués pogut passar a un avió de dos mesos d'antiguitat. Per a que l'avió puga enlairar-se necessita tres firmes (si no recorde mal) i, aquelles persones donen fe de que tot està correcte, creus que ho podrien haver deixat passar? Sincersament, no ho crec.

Ha estat un desastre terrible per a tots, i si ens preguntem si s'haguera pogut evitar, doncs si, com tot, tot es pot evitar, però després de coneixer-ho, o siga, tot és inevitable i evitable (quin lio).
En quant al sistema capitalista... Mira, quan treballem no fem el mateix que les empreses? acumular diners al banc, doncs elles son com nosaltres i, estic completament en contra que digues que no els importa la nostra salut. Et sembla poc que Spanair haja fet milers de vols, milers, i que no haja ferit a ningú? El que va ocorrer ahir a Madrid va ser un acte desafortunat del qual, pense, ningú no en té la culpa. D'empreses a les que no els importa gens ni mica la nostra salut en podriem parlar en altres ocasions.

(No, si ara pareixerà que soc treballador de Spanair...)

Víctor ha dit...

En primer lloc, en cap moment he dit jo que siga negligència. He dit que als foros se li acusa de negligència. I jo sols he apuntat en eixe factor de que abans d'enlairar havien tingut un problema i per això es va retrassar en un primer moment. A més, he de dir-te que tot desastres passa perquè ha de passar, però nose no li done la culpa a ningu encara perquè ara això no importa, però quan és sàpia tot si que m'agradaria que si algú tinguera la culpa que assumirar les responsabilitats pel que ha passat.

En segon lloc, un avió encara que tinga 10 anys les peces les canvia cada any i és nou pràcticament en el temps que li han fet revisions i tal. I Spanair ha tingut mala sort en un moment que la seva empresa estava fent fallida empresarial (que no per això l'avió ha caigut). Spanair fa molts viatges i hui també en ha fet i no ha passat res. Jo no sóc igual que una empresa multinacional, em sap mal dir-teu. Jo tinc altres objectius que les empreses ,la veritat. I per què dius el de la salut? No t'entenc. Si ho dius perquè no garantisa la salut crec que per ahí no anava jo. El que volia dir era que Spanir en aquest moment ha començat a engegar tota una maquinària per a fer una regulació d'empresa brutal i llevar-se de damunt salaris per a poder seguint obtenir ingressos. Nosé si m'he explicat be!

I si, el que va passar ahir és un fet aïllat que es poden contar les voltes que ha passat en les mans.

PUF! Que rallà m'he pegat...jejeje nose si m'he explicat be