diumenge, d’agost 24, 2008

Quin fàstic!

En aquestos moments està celebrant-se el Gran Premi d'Europa en el Circuit Urbà de València . Com posava en la notícia anterior, les grades no estaven al 100% ( crec que han llevat fins i tot una tribuna). No tinc molta més gana de parlar d'aquesta fita "històrica" per als neoliberals valencians, perquè per a la resta és un autèntic fàstic! Quin fàstic és veure a Camps per la televisió que mitjançant la Fórmula 1 obrim les portes a Madrid...però que no hi ha coses més bones a València com puga ser la nostra cultura, les nostres festes, els nostres intel·lectuals, etc etc? La teoria de que vivim en un país de faràndula i men fot segueix en peu...

D'altra banda, trobe altres coses que em fan fàstic avui. Si l'altre dia posava un post sobre l'accident de l'avió, avui el torne a fer però per a criticar tot el revol que s'ha armat. És cert que ha sigut una mort tràgica de 153 tripulants, on cada víctima té la seva història tràgica. Però, em pregunte jo, totes les setmanes hi ha accidents a les carreteres i no passa aquest revol no? No fan funerals d'Estat ni res. Per moment, pareixia que haguera passat un atemptat terrorista pel bombo mediàtic que ha tingut, tant de les causes de l'accident (ja pareixia que començava a rebufar els bolígrafs d'aquells de la conspiració de l'11-M) o per contar les tràgiques històries dels familiars que han perdut una germana, una cosina, una cunyada, etc. Entenc que el dia següent, com vaig fer jo, es parlara d'això perquè és actualitat. Ara que a dia de hui, trobem encara portades de diari a tot color amb l'accident, em pareix passar-se'n. Un accident és un accident, i el que hi ha que fer és seguir com fins que això passarà, amb grans controls de seguretat per a eixir i intentar millorar en tot el possible.

El morbo que ha creat em pareix molt fastigós, i crec que avui en dia, la gent els peus en la terra els té cada volta més en un altre planeta. Ens deixem moltes voltes guiar per modes, per dates que fa res no eren importants però que la nova història que genera la cultura occidental fa que siguen. Però jo em pregunte, com abans he començat ja, per què les morts a les carreteres no tenen tanta repercussió? Per què les morts per la violència de gènere d'aquest sistema patriarcal no tenen tanta importància? Que morir per ser dona no és més tràgic i trist? Les morts d'accidents laborals no tenen gaire importància tampoc? Quants obrers i obreres han mort? Si em permeteu, estic cansat de que es parle de l'avió i que la premsa es guie pel morbo i no pel rigor informatiu de posar cada cosa al seu lloc. Aquesta manera no és la millor d'homenatjar o recordar als que van pedrer la vida, crec que hi ha formes millor com deixar viure a les famílies i no buscar el morbo. Si de veritat els serveis comunicatius feren la seva tasca no em faria fàstic veure les notícies...

4 algú ha dit...:

anmorsigol ha dit...

si william wallance alçara el cap...
jo he vist un tros "d'informatius" de canal nou i donava prou d'això que tu dius... cridava molt l'atenció com focalitzaven sobre el glamour, l'elegancia i el luxe de tot allò, i com, al mateix temps ressaltaven els projectes de la consellería per a la solidaritat i cooperació (una de les coses destacades era "l'avió faller" que portava valencians d'arreu a vore falles (supose que blasco no trigara en rebre el "nobel de la pau" per a aquesta fita en la cooperació internacional...)

ja ho deia gloria fuertes...
a vomitar, a vomitar!
hasta enterrarlos en el mar....

salut i grans eventos!!!

Pelhuit ha dit...

Twenty, tot això que dius al teu post, resumit en una paraula, s'anomena sensacionalisme.

Hem d'acostumar-nos, és el que ven avui en dia...

I canal blau patètic. Ja no sols per tot el que dieu, sino perquè abans de que sorgira la idea del circuït urbà ni tant sols es parlava de Fòrmula 1 a la secció d'esports de l'informatiu, i ara li donen un bombo que no veges (que per cert, el mateix va passar amb el món de la vela i la Copa Amèrica).

Memorable l'informatiu de migdia de fa 3 dies (crec), en el qual sols van tractar d'informar-nos (com no, de forma sensacionalista, i de passada, transmetent subtilment i de forma subliminal una nefasta actuació del govern espanyol [PSOE] en tots els aspectes) sobre l'accident aeri de Barajas i del circuït urbà de F1. Ah! I després, als esports, van seguir parlant de la F1, replicant informació vomitada anteriorment. Sense dubte, és això el que ens interessa als... valencians? Oh, sí, es que de vegades dubte de la meva identitat, de veres...

floket ha dit...

Ressò internacional del Premi de F1 de València al mon: 0

Per molt que Canal9 s'enteste en qualificar de gran èxit el gran premi de F1 de València, el ben cert és que no ha estat així o, almenys no ho ha estat tant. Ahir, mentre se celebrava el premi, les mirades internacionals es dirigien cap a la clausura dels JJOO de Beijin.

Costa trovar avui als periodics de tirada nacional menció alguna al premi de València i, com a molt, breus noticies en referència a Alonso i purament esportives, si això ha estat al nostre país, de veritat creuen els de Canal9 que a l'exterior no fan més que mirar cap a València???

D'altra banda, he de criticar també això mateix. Cert és que podem estar en contra d'aquest malbaratament de diners extra-exagerat, però que els mitjans nacionals no facen cap tipus de publicitat de València en un dia com ahir o, ho facen molt curt, tampoc em sembla bé. Quan se celebra la F1 a Barcelona, els mitjans es volquen en l'esdeveniment i passen el dia nomenant-ho, en canvi, en València, un Gran Premi que li pega 10.000 patades al de Barcelona, passa quasi desapercebut. Això no está bé.

Víctor ha dit...

Pau, sinó fora per l'avió faller que seria de la Comunidad Valenciana...

Això Balunet, sensacionalistes! No em va eixir l'altre dia la paraula xd jeje

I Levi, l'últim que has apuntat no m'he fixat perquè he passat prou del tema de la Formula 1, tret dels últims dies que mirava Canal 9 per veure que deien... Però així i tot, crec que això és fet de que València no és el centre del mon com es pensa Canal 9 i el PP-CV, però això la gent no ho veu. No sé si està be o que, però jo crec que han pegat un bac perquè volien menjar-se el mon i no ho han fet: tenen milers de denuncies per estafes, no han plenat, no ha tingut gran repercussió (les olimpiades tiren més), en Agost la gent està de vacances i vulgues o no passen de tot prou...