dijous, de setembre 11, 2008

Al voltant de la famosa inaguració de l'hotel Ferrero

Avui (diada del Principat) s'inaugura a Bocairent de manera oficial un nou hotel, el qual està regentat pel tennista ontinyentí Juan Carlos Ferrero. Segons han comentat al diari Levante-emv, es preveu l'assistència de personatges públics com el tennista Nadal, la presentadora Núria Roca o futbolistes del Reial Madrid, sense oblidar la fauna que vindrà de la Generalitat Valenciana i gent del Partit Popular, no podrà faltar la Rita Barberà (que seria d'un esdeveniment sense ella).

Si mirem un poc l'historial no esportiu de Ferrero, veurem que el PP el va utilitzar en la famosa manifestació de Agua Para Todos. No cal oblidar que el nostre benvolgut tennista ha fet gala, crec que moltes voltes, de la seva simpatia pel Reial Madrid. A més, crec que la inauguració pecarà, espere enganyar-me, per no comptar amb persones insígnies de la nostra cultura, d'intel·lectuals... Però és el que té aquestes coses, i més si és fa a València. Si heu seguit el meu blog prou a sovint, sempre quan parle del País Valencià sol comentar que ens trobem en la cultura del MENFONT I LA FARÀNDULA. I a Bocairent es veurà la faràndula i el menfotisme que governa en la societat valenciana del glamour i la èlit. Segons diu el Levante EMV, hi hauran sobre 800 convidats, i serà una passarel·la de glamur, de trages cars i flashos per tots els llocs, mentre que els veïns i veïnes de Bocairent més curiosos estaran mirant qui va i qui no va.

No obstant, tot no ha de ser amb aquest to crític. Si més, la inauguració és un dia i, com no puc anar perquè estic d'examens (de fet tenia la targeta a casa per ser el president del Salse 05 jeje), em dona igual. Ens trobem en un moment on hi ha una reestructuració de l'economia neoliberal brutal, on els grans magnats del mercat lliure han llevat la mà i esperen que l'estat arregle el mal que han fet ells, provocant que no invertisquen ja en pocs llocs. I ací trobem a Ferrero, que ha fet una inversió forta productiva per al poble de Bocairent, destinada a una oferta d'oci i turisme. No vaig a entrar en si ha restaurat el Mas on està l'hotel o si utilitza decoracions tal o quals, no ho sé perquè no ho he vist.

El que és cert és que ha sabut incloure dins de Bocairent, i sense fer molt de soroll un complexe hotelístic de luxe i també salons per a la BBC. I açò quin mal li fa a la gent? Nosaltres em passat per ahi amb els amics, i pel que em vist, no han trencat molt la zona. A més, contracten a gent local per a treballar a la cuina, recepció, un dj "wapo" per posar música, etc. En fi, que està donant treball al poble (no ho sé si pot donar més o menys treball). Sense oblidar, la promoció que va a fer del nostre poble arreu, i això, ens coste més o menys d'acceptar, ens interessa com a poble. Bocairent és magnífic per a fer turisme i passar uns dies tranquils i quedar-se a viure si ens posem a dir, si en ve més pot deixar més diners als veïns de Bocairent, com per exemple si visita els museus municipals.

Deixant a banda, crec que Ferrero ha triat Bocairent per alguna cosa, i crec que els bocairentins i bocairentines hem de mostrar a tot aquell que vinga quin poble més bonic que tenim. Per això, el que em d'estar contents és que el nostre poble, va a comptar amb un nou servici al públic per a aquell que vulga conèixer-lo. Hi ha molta gent que critica el preu abusiu de l'hotel però això em dona igual. El que em d'estar "contents" és que Ferrero ens ajudarà a exportar el nom de Bocairent, i esperem que no de Bocairente (com ja posa a la seva web i anem a intentar que ho canvie). Això si, l'ajuntament no ha de deixar que tota la feina la faja ell, ni molt menys no oblidem que és un establiment privat, i em de seguir conservant el poble i cuidant-lo. En fi, li desitgem sort al nou hotel..

___més informació
Notícia al Levante EMV
Hotel Ferrero
Bocairent en l'objectiu (Bocairent en estat pur)

9 algú ha dit...:

El Patriota ha dit...

Sols dos coses:

"Si mirem un poc l'historial no esportiu de Ferrero, veurem que el PP el va utilitzar en la famosa manifestació de Agua Para Todos. No cal oblidar que el nostre benvolgut tennista ha fet gala, crec que moltes voltes, de la seva simpatia pel Reial Madrid"

Que te que vore una cosa amb l'altra. Que té que vore ser del PP o de dretes per a ser del Madrid (i conseqüentment per a ser d'esquerres hi ha que ser del Barça?). Dos exemples: Uno en el que te'n vas tu a vore la Champions (Barça i dretes) i un que va fer ahir un exàmen en nosaltres i ara se'n va a Itàlia (Madrid i esquerres).

Segona, el tema publicitat al poble... L'única vegada que he vist que parlaven de l'Hotel Ferrero a la tele aquest no estava en Bocairent, sinó en "un pequeño pueblo cerca de Onteniente..."

I sobre la representació del món cultural... Hi han 800 convidats, no hem vist tota la llista...

En fi, que li vaja bé a Ferrero i que continue apostant per la gent del poble, que jo sincetament pensava que no ho faria.

Víctor ha dit...

MMMM... jo no he fet eixa relació dreta=Reial Madrid... Si tu penses això eixe es el teu problema.En cap moment he volgut relacionar que com és de dretes és del Reial Madrid.

Jo sí que he vist parlar de Bocairent en Cuatro quan presentaven l'hotel Ferrero.

Jo espere enganyar-me en el de la cultura.

Paco ha dit...

Creus que un poble amb la història de Bocairent i amb els recursos que teniu com a poble (culturals, històrics, socials, etc) necessita d'un PPero (declarat) per a promocionar-lo o per a que li done feina a la seua gent? Aquest argument em sona a servilisme. Per altra banda, un lloc que pel que sembla serà super elitista no se quina proximitat té per a la gent del poble (crec que el gaudireu poc). En definitiva, em sembla que la gent de BOcairent que teniu una conciència crítica avui deurieu estar a la porta de l'hotel deixant clar que aquesta gentola i les actituds caciquils no són benvingudes a un poble com el vostre.
A banda d'això, una forta abraçada i espere que els examens bé.
Cuida't Victoret.

Víctor ha dit...

tranquil pakuelo que no és per a tant!

En el que dius que és elitista tens raó, no he dit que done proximitat, dic que pot atraure més turisme a Bocairent, més gent, per ser l'hotel de Ferrero.

I respecte a les actituds caciquils, de moment no en ha fet cap i així esperem, però si en fa ahi estarem. Crec que hi ha que denunciar altres coses a Bocairent que aquest Hotel.

I tens raó, Bocairent pot sobreviure per ell mateix, tota la raó del mon, potser m'haja expressat mal.

La setmana quedem al terra un dia i em convides a una cervessa no?

Anònim ha dit...

Patriota i Paco, vaja dos comentaris desafortunats. Crec que aquest hotel no te massa temps, hi haurà que deixar que s'equivoquen almenys?.
Patriota, eixes comparances que fas, son de la post-guerra, actualitzat!!, que vas perdut.

El Patriota ha dit...

Kkus ja parlarem en el panellet...

garrotipadur ha dit...

que tristor del ferrero i el seu peperisme des de sempre,com a tenista està acabadíssim des de ja fa anys.

aurora ha dit...

El problema d'eixe tipus d'hotels, amb eixe tipus de tarifes i eixe tipus de glamour és que no està pensat per a què els turistes coneguen el poble de Bocairent i sàpiguen apreciar la seua gent, els seus carrers, la seua cuina... Per a això caldria uns turistes "conscienciats" fent turisme equilibrat i, la veritat, no sembla que Ferrero aposte per un model sostingut. Jo diria més bé que comparteix el model turístic del PP i això sabem molt bé què significa: destrucció. Primer el litoral, ara la muntanya. Temps al temps.

Víctor ha dit...

Tranquila, que els turistes "conscienciats" que venen a Bocairent no faran que el poble es destruisca, i sinó puc donar-te l'exemple de que va passar quan volien fer un PAI a Bocairent i la ràpida mobilització que vam tindre al poble.

Sé que penseu que estic boig però en la crisi del tèxtil total que tenim a Bocairent, no va mal un bombona d'aire. Tot i que, com deia Paco, Bocairent és prou per a poder viure d'ell mateixa.