divendres, d’octubre 24, 2008

Per Halloween boikot a Heineken

Ahir llegia al blog de la companya Aurora la notícia sobre que s'havia censurat la festa de Salvem el Cabanyal a la sala Heineken. Anit ja vaig increpar fent-li preguntes a una xica que portava propaganda d'aquesta marca de cervesa ,que es pareix més a l'aigua que a una cervesa. El motiu? Doncs la festa que anava a celebrar-se en una sala de gestió municipal com el Greenspace, ha sigut censurada pel seu contingut polític.

Com apunten els responsables de la sala, s'ha anul·lat (que no censurat) perquè "No estamos dispuestos a que este lugar, que debe ser para todos los valencianos, se politice. Sólo queremos cultura y arte". És a dir, els grups que van ahí de discurs polític poc, normal que no escoltem a grups com el Fermin Mugurza, Obrint Pas, Feliu Ventura, Soziedad Alkoholika, etc. El màxim dirigent de la sala deia que "detrás de las actuaciones está la defensa de una causa social pura y dura y el ataque a las autoridades. No es sólo música, no es sólo cultura". No entenc com tocaran els Asian Dub Foundation o Boikot... Que destaquen per les seves cançons purament "culturals", sobretot.

Serà casualitat que una jornada on trobàvem al Xavi Castillo, humorista que destaca per la seva crítica a la classe política, sobretot al seu amors platònics com Zaplana o Barberà. El concert del 31 comptaria amb grups com el Pau Alabajos, Indefinits o Remache. Defensar el patrimoni artístic del Cabanyal declarat BIC no és cultura? Per a Heineken, és política, es veu que la seva cultura és la de cervesa i porros.

No cal dir res més, però si es fixeu en el cartell, com apunten els del Público, que es veu una figura que ens vol fer recordar a l'alcadessa de València, amb una xapa que posa Salvem el Cabanyal. Tots pensant-nos que ha censurat Heineken pel contingut polític i haurà sigut pel mal que ha eixit l'alcadessa...

En fi, esperem que les jornades de portes obertes de Salvem el Cabanyal en motiu dels X anys de lluita tinguen èxit. I ací teniu a un que va a intentar no tornar a tastar aquesta marca de cervesa que, personalment, no m'agrada gens.

________
Lectura obligatòria, blog d'Irene de Madrid sobre les jornades Antifeixistes de Madrid.
I com no, recordar a tots els seguidors de Bieolorússia que tocarà a la final del concurs del Consell de Joventut de València

3 algú ha dit...:

Quequicomquan ha dit...

On estiga la meva Estrelleta ben fresqueta...

Felip ha dit...

Ho acabe de llegir al bloc de l'Aurora Mora. Quina poca vergonya... I que graciós el primer comentarista xD

anmorsigol ha dit...

iep, que els del cabanyal han dit que es farà a the mill club... que per desgràcia es molt mes xicotet (i et cobren 4 euros per una cervessa...)

bo, salut!!