diumenge, de novembre 23, 2008

Al voltant de l'autovia

Aquestes darreres setmanes a la comarca de la Vall d'Agres s'ha començat a posar en funcionament una plataforma per a evitar que es faça l'autovia de Muro a Villena. Ahir es va produir a Bocairent una reunió. De moment, no puc comentar molt perquè no sé com funcionarà la cosa, però tant sols m'agradaria fer alguna xicoteta reflexió.

L'autovia de Villena a Muro fa temps que estava programada, pel que m'han comentat, dels anys 80 ja venia el projecte. De fet, no ho sé segur, però hi havia alguna recomanació que es feia als ajuntaments al voltant de que evitaren que es construïra ahí. Així i tot, s'ha estat fent casetes fins a dia de hui. Ja dic, no sé si és cert al 100% el que dic. En el que vull dir és que si s'haguera avisat i finalment es construïsca aquesta autovia crec que hi hauria que demanar responsabilitats. Així i tot, crec que els afectats han d'aconseguir tot allò que demanen si finalment la construcció és inevitable.

No obstant, el que m'agradaria puntualitzar és el següent. A molts dels que critiquen aquesta autovia, treballen en llocs que s'ha d'anar per Beneixama, Villena, etc; on recentment s'ha començat ja a posar en funcionament aquest traça. S'ha ampliat les dos direccions en tres carrils. De segur que han agraït que l'autovia facilite el trànsit fluid. Però, què les persones que treballen en Muro no tenen el mateix dret a gaudir de bones infrastuctures? Segons el meu punt de vista si, però no a qualsevol preu. Tots coincidim que la carretera entre Muro i Bocairent està en condicions molt "precàries". Però tampoc m'agrada que amb aquest pretext es destruisca el nostre gran patrimoni cultural i mediambiental dels nostres termes.

Esperem que el projecte final siga el més coherent possible i que compte amb tot el recolzament de les poblacions afectades i dels afectats que deixen de banda l'egoisme d'aquest mon tant hipòcrita. De tots és sabut que les arrels no naixen del ciment i que la nostra terra, no vol acabar com Eivissa i la seva autopista. Per a més informació entreu a la pàgina on es presenta el projecte i es poden fer alegacions.

-------
Lectura recomanada:
  • D'una banda entreu al blog de la meva cosina Olga i mireu les fotos de la festa dels músics d'aquesta setmana.
  • D'alta banda llegiu l'editorial de l'accent sobre el Procés de Bolonya al blog d'Iker

4 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

No crec que al voltant de l'Autovia hi haja massa per a reflexionar. Que és un entrabanc haver de fer el barranc o la carretera a Muro ningú ho nega, però també és fastigós no tenir un tren a casa nostra, tenir un servei precari d'autobús... La sol.lució de la autovia se'ns presenta una vegada més com la sol.lució capitalista al problema. No apostem pels serveis publics, no, això no, fem autovies que és el que val la pena, benzina, rodes i coxes!

La comunicació de la nostra terra no passa per la marginació dels serveis publics i el foment de polítiques poc creibles d'avanç.

La nostra vall, la originl, no pot veure's corompuda per una autovia i, espere que el poble de Bocairent i, amb el seu ajuntamnet l capdavant, donen mostra d'aquest sentiment.

AUTOVIA NO!

mesque

Víctor ha dit...

Crec que no has pillat el que volia dir levi...

Tot el que has dit et recolze. La Valleta d'Agres no ha de ser extirpada per a crear un monstre de ciment...

Anònim ha dit...

Hola, entra al blog
www.salmemlavalleta.blogspot.com.
Es tracta de la plataforma que s'ha creat en contra d'aquesta autovia. Crec que hem de recoltzar-los.
Salut.

Anònim ha dit...

perdó:
www.salvemlavalleta.blogspot.com