dimarts, de desembre 02, 2008

DETINGUTS 2 ESTUDIANTS A VALÈNCIA PER LES PROTESTES CONTRA BOLONYA

Aquesta vesprada, un estudiant de la Universitat de València ha sigut abordat i detingut per un dispositiu de 4 policies secretes de la policia espanyola, presumptament, per les protestes contra Bolonya que es desenvoluparen la setmana passada a València. Aquest estudiant, de l’assemblea d’estudiants de Història restarà tota la nit detingut als calabossos de Jefatura Superior de Policia de València. De la mateixa forma, un altre estudiant ha estat detingut aquest matí i ha declarat, coaccionat per la policia, en les mateixes dependències policials amb l’argument de que si no ho feia passaria la nit a comissaria. Després de declarar ha estat posat en llibertat. Cap a les 20:30 s’ha convocat una concentració de suport per demanar l’alliberament del segon dels detinguts, Andreu, davant de la jefatura superior de policia de València, a la que s’han congregat més de 7O persones. Hi ha hagut moments de tensió quan la policia espanyola ha identificat els concentrats i els ha agredit verbalment, fent-los menejar-se del lloc on hi eren en principi. En aquesta concentració s’han pogut escoltar crits de llibertat per l’Andreu i el recolzament d’estudiants i col·lectius de tota València. Cap a les 12 de la nit s’ha dissolt la concentració en una nova convocatòria per a demà de matí a les 9 als jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia, en la carretera del Saler. Ara per ara es desconeixen els motius exactes pels quals ha estat detingut, encara que l’operatiu respon clarament a la pressió institucional universitària que s’ha exercit contra el moviment estudiantil arran de les protestes que es donaren la setmana passada i que culminaren en l’ocupació del Rectorat.

Aquest operatiu policial podria estar cercant més persones i des d’Alerta Solidària no es descarten noves detencions i identificacions de més estudiants durant les pròximes hores.

Per demà s’ha convocat una concentració de suport a l’Andreu, a les 9 del matí, davant dels jutjats de guàrdia (lateral est de l’edifici de la Ciutat de la Justícia).

Llibertat per Andreu, la repressió no aturarà les protestes contra Bolonya

3 algú ha dit...:

Tere i Javi ha dit...

Quina paciència va tindre ton pare per a gravar quasi tota l'ultima peça del concert.... Va estar molt bé!! Açò només va ser un escalfament per al musical que ens espera............
Te n'has recordat de la crítica constructiva que et vaig fer... jaja. MOLT BÉ!!
I per últim, i referent al què has escrit, lluiteu pel què voleu!! Bolonya ens afecta a tots!!

Víctor ha dit...

jejeje. home el pare meu no era, era el pare del clip!

la meva parella de llit, javi, està baixant-se ja els cds per a cantarmels per la nit i sabersels!

gràcies pels ànims

Tere i Javi ha dit...

Jo ja m'he baixat ABBA Oro (que no ABBA Gold), i ja me les estic ensenyant!!! jaja
No sé si ho sabràs, però estem en la última fila de totes totes!! Així que podrem alçar-se a fer "la ola" sense tapar-li-ho a ningú!!!!!