dijous, de febrer 12, 2009

El David de la Fornal no anirà a la presó

[Extret de la renovada pàgina de l'accent] Ha quedat aturat l'empresonament de David Sánchez perquè l'Audiència Provincial de Barcelona considera prescrites les penes contra ell. El vilafranquí estava a l'espera de saber la resolució del jutge sobre el recurs que havia presentat a l'ordre d'ingrés a presó. Aquella ordre es basava en dues penes que sumades comportaven que en David hagués d'entrar a la presó. Una de les condemnes era per insubmís i l'altra per una manifestació el 1998 a Barcelona contra la celebració ultradretana del Día de la Hispanidad.

>> Comunicat d'Alerta Solidària davant de la notícia:

En David de Vilafranca no anirà a la presó

Una interlocutòria de la secció 7a de l'Audiència Provincial de Barcelona, datada de dilluns, 9 de febrer, ha posat fi a l'amenaça de presó sobre el David de Vilafranca.

La victòria política d'una mobilització immediata

En David va ser detingut la nit de reis. Sobre ell requeia una ordre d'empresonament ordenada per la jutgessa Isabel Gallardo del Jutjat Penal núm. 15 de Barcelona. Una condemna d'any i mig pels disturbis del llunyà 12 d'octubre del 98 amb els antecedents d'insubmís. Una concentració immediata a les portes de la comissaria, i posteriorment a les portes dels jutjats, van fer dubtar la jutgessa de guàrdia de Vilafranca: en David guanyà deu dies? llavors l'allau de solidaritat ha recorregut tot el territori català: concentracions, manifestacions, actes de tota mena? Finalment un recurs al provincial de Barcelona, resolt pel magistrat Enrique Rovira del Canto, famós per la seva obsessió contra en Franki de Terrassa, no ha pogut fer el que era inevitable: posar fi a l'amenaça de presó contra el David.

En una llarga exposició de raonaments jurídics, la secció 7a resol prescrita la pena pels fets del 12 d'octubre del 98.

L'avís ha estat fet. Sabem prou bé que allò que anomenen "justícia" està farcida de Gallardos i altres personatges que no desaprofiten cap ocasió per mirar de colpejar-nos ben fort.

L'avís ha estat fet. Hem sabut respondre. Hem estat atentes i les hem forçat a rectificar. Hem evitat la presó del David i el més important, amb ell al capdavant, hem demostrat, un cop més, saber encarar la seva imposada "justícia" amb el cap ben alt.

Felicitats a tots i a totes! A la família, a les amistats, al veïnat sencer de Vilafranca!

I continuem el combat, amb en Karim, en Jona, els dos de Manresa, els 13 de Gandia? Que ningú ho dubti, guanyarem!

Alerta Solidària,
Vilafranca del Penedès, Països Catalans,
11 de febrer de 2009