dilluns, de març 02, 2009

Liberazionari Itxoiten

El parlament d'Euskadi pareix que pot arribar a presentar una situació surrealista: el suposat pacte entre dos enemics íntims a Madrid, el PP i el PSOE. La veritat que la situació em fa gràcia. A tots els informatius diuen que "per primera vegada hi ha un govern no nacionalista". Perdoneu senyors periodistes, però què el PP i el PSOE no són nacionalistes també? El nacionalisme del PP i el PSOE és igual d'espanyol que el que puga presentar la Rosa Diaz, i no ho dic amb un terme despectiu, sinó simplement crec que la realitat és eixa. Aquestos resultats no deixen de ser històrics ja que en l'actual sistema és la primera volta que podria haver un lehendakari socialista.

Però també és la primera volta que hi ha un falta de democràcia total a unes eleccions d'un estat europeu on la democràcia és el que regeix el sistema. De nou pareix que tant el PP com el PSOE varen estar a una per a llevar-se de damunt a un 10% de la societat basca. I açò és democràcia? Que trist és que il·legalitzen a un partit com D3M mentre altres comptem amb assassins feixistes en les seves llistes. Crec que pense com molts de vosaltres en que qualsevol lluita armada avui en dia no té sentit. Però també pense que no crec que s'haja d'acabar amb un moviment com l'abertzale que pretén lluitar, tot i que no el deixen, al joc democràtic per aconseguir un altre marc nacional, social, cultural, etc. No els ilegalitzaran pels ideals anticapitalistes, socialistes o independentistes que ells presenten al seu programa? Dona molt que sospitar que lleven un partit que és la quarta força d'Euskal Herria i que casualment provoque que el nacionalisme espanyol puga governar a Euskal Herria.

En fi, com diria Negu Gorriak, Liberazionari Itxoiten, esperant l'alliberació...

8 algú ha dit...:

kkus asa2 ha dit...

Perdona que estiga totalment en desacord en este article, no em pareix de rebut que defenses que estos fills de puta es presenten a les eleccions, son una colla d'assassins que no tenen cabuda a la democràcia.
Pareix que no vos fa gràcia que els dos partits majoritaris, es posen d'acord, a mi em pareix perfecte, crec que en més temes deurien anar de la ma.

Víctor ha dit...

Juan, en certa mesura el teu comentari ve perquè l'esquerra abertzale no ha condemnant freqüentment la violència d'ETA però no per això vol dir que siguen terroristes. I, personalment, pense que és un error qualificar a tots els abertzales de terroristes perquè no ho són. A més, també he de dir, que crec que haurien de donar un pas i condemnar la lluita armada d'ETA. I crec que prompte faran eixe pas endavant.

Però quans partits practiquen la violència i no són il·legalitzats com puga ser els d'extrema dreta?

Però també no em negaras que moltes voltes, quan es tracta el tema dels bascos la vara de mesura és totalment injusta i es va a per un moviment en determinat.

Com et sentiries si et censuraren pels teus ideals? No crec que el 10% de la societat basca siga terrorista. Els terroristes són els que posen bombes i no aquells que manifesten el que pensen mitjançant la seva veu i que ahir es la van tapar.

Anònim ha dit...

Efectivament, no tots son terroristes, però si callen i no condemnen per algun motiu serà

Anònim ha dit...

uy si!!! ara resulta que hi ha (oficialment) 101.000 militants d'ETA. (clar, això seguit la vostra "lògica")

kkus asa2 ha dit...

Molt bé Victor, d'acord que no son tots terroristes, pero han de donar el pas avant i desmarcar-se d'aquestos assassins i deixar-los de banda, i mentre no ho facen per a mi seran considerats igual. Qui calla otorga.
Completament d'acord amb el que comentes de l'extrema dreta, per a mi son tots igual de fills de puta, son assassins i ahí no hi ha distinció que valga, i el que no condemna igual.
Marta no se si el teu comentari va en un to satíric, pero a mi no em fa gens de gràcia el que pasa a les persones que no pensen com estos malnascuts, que no saps quans bascos hi ha vivint fora de la seva terra pero no pensar com estos, em pose en la seva pell i crec que no hi ha per on agafar-ho.
No se si hi haurà oficialment, com tu dius 101.000 militants d'ETA, pero no se quina "lògica" hem/he de seguir, estic expectant per seguir la teva explicació.

Víctor ha dit...

La veritat que és complicat perquè no sols hi ha il·legalitzacions de partits, sinó que hi ha una autèntica caça de bruixes en tots els extrems: periòdics, organitzacions del jovent, sindicats de treballadors, música, etc... Però en fi, esperem que prompte el poble basc puga viure amb plenes facultats d'autodeterminació!

Anònim ha dit...

I DE LLIBERTAT TOTAL

kkus asa2 ha dit...

Llibertat total serà quan estos personatges, deixen viure tranquils als que no pensen com ells, i no tenen la pístola a punt per si hi ha que callar boques