dimecres, d’abril 08, 2009

L'altra història

Els darrers dies he estat llegint un llibre que està fent-me gaudir de la història. La veritat que faria de lectura obligatòria a tot aquell que li agrade la història, i en especial, la dels Estats Units d'Amèrica (EUA). El llibre en qüestió és titula "La otra historia de los Estados Unidos", del gran Howard Zinn.

La veritat que és una passada de llibre ja que deixa d'un costat la història oficial dels EUA, la qual sempre està girant al voltant de la construcció de la nació més poderosa i del gran nivell de democràcia que hi ha. La narració del llibre comença des dels principis, des de la invasió de Colòn a les terres de les Amèriques fins a la presidència del Clinton. La veritat, que la història que narra Howard Zinn és una història oblidada per la història oficial. És la història dels negres, de les dones, dels indis, dels treballadors pobres de qualsevol nacionalitat, etc. Llegint aquestes pàgines s'adonem que el poble d'EUA no és, o almenys no era, com se'ns ha presentat sempre i, que com apunten a les ressenyes que he trobat: és un llibre que farà fns i tot estimar alhora de conèixer al poble nord-americà que ha lluitat i ha resistit en tots els àmbits.

La veritat que és una passada, de moment m'he llegit els conflictes que va generar la IIGM abans, durant i després i estic gaudint alhora que descobrint més fets ocults dels que ja sabiem al voltant d'aquesta "gran" nació. En fi, si durant aquestes vacances no teniu res a fer, vos convide a que se'l ajencieu i gaudiu de llegir història.

1 algú ha dit...:

anmorsigol ha dit...

gran la història dels altres,un gran llibre que ens obre els ulls als altres nord-americans i ens recorden que alli també hi ha activistes, sindicalistes, lluites pels drets civils, contracultura...

etc...

que aprofite la lectura!