dilluns, de maig 18, 2009

Democràcia?

Tenia pendent escriure aquest post des de que em vaig enterar que la llista d'Iniciativa Internacionalisa, La Solidaritat entre pobles anava a ser il·legalitzada pel Tribunal Superior espanyol. La veritat que no era d'estranyar que aquesta llista anava a durar poc, a la "democràcia" espanyola no els fa gràcia que juguen al seu joc una llista on hi ha independentistes d'arreu dels pobles de l'Estat espanyol. La llista estava formada per representants dels Països Catalans, d'Euskal Herria, d'Astúries, d'Aragó, de Canàries, d'Andalusia, de Galiza o Castella. Alguns diuen que és una mena de candidatura federalista, però crec en tot el contrari, és una llista on tot un seguit de pobles sense estat s'uneixen pel fet de combatre tots junts al mateix estat i a més, amb una òptica anticapitalista. Les excuses de la il·legalització de que tenen contactes amb Batasuna, amb ETA, ens l'han dita massa voltes i sona com sempre, com a cuento xino. Què difícil és ser sincer en aquestos temps.

Aquest fet, per tant, que ens mostra? Que qualsevol lluita independentista a l'estat espanyol va a ser perseguida, va a ser, com vegem ara, il·legalitzada. La Llei de Partits continue dient que s'hauria de canviar i anomenar-se la "Llei dels Partits Independentistes". Sinó, per què partits feixistes on compten amb assassins continuen presentant-se quedant impunes? Quin revol s'armaria si a països com Bolivia o Veneçuela, que tant interessen als capitalistes espanyols i als mitjans de descomunicació que plenen els diaris amb notícies inútils, alguna candidatura de l'oposició fora il·legalitzada. En fi, que trist és veure on aquells que diuen ser polítics actuen com a autèntics maquiavels que ens recorden a temps passats, on votar o expressar la teva opinió estava prohibit. I sinó, mireu el revol que s'ha armat després de la final de Copa del Rei on es xiulà l'entrada del Borbó al Mestalla...

Vos recomane aquest article de l'amic Iker, el qual ho ha expressat molt millor. Vos deixe també amb una vinyeta que he vist a l'Ire i que ve molt be a aquest post.

3 algú ha dit...:

getxo ha dit...

Podries dir tot això si exia llista comptara amb tots els partits independentistes i no amb gent de ETA.
Tant costa dir no als assassinats de qualsevol tipus?
Independentistes o no, qui mata no te rao.

Víctor ha dit...

Com saps que són d'ETA? Tens alguna prova?

Per cert, Iniciativa condemna la violència terrorista. Si no t'ho creus entra a http://www.publico.es/espana/226327/iniciativa/internacionalista/recurre/sentencia/supremo/constitucional

Andrés ha dit...

getxo... podries informar-te un poquet millor abans de parlar... açò és indignant, sou com borreguets que vos cregueu tot el que diuen els mitjans de comunicació.

Hui nosaltres som ETA, demà potser ho eres tu.