dimecres, de desembre 02, 2009

Menfotisme

El que començava sent un post parlant d'educació ha esdevingut un post ple de ràbia i impotència. Que trist que manifestacions com les d'ahir siguen alhora que necessàries, invisibles o fins i tot inútils. Inútils no perquè la lluita social no servisca de res, sinó per culpa del Font de Mora i la seva colla. Tots i totes els que anàvem sabíem que avui eixiríem als periòdics de sempre, a alguns mitjans de comunicació de ràdio i televisió i poc més. Però sabríem que una manifestació que demanava un diàleg social que no anava a ser atès per qui havia de fer-ho. Però tot i això, allí anàrem vora deu mil insatisfets i insatisfetes a València, i d'altres milers a Alacant i Castelló.

No ho entenc, bueno si que ho entenc. La dreta valenciana no sols no els preocupa els casos de corrupció, ni molt menys que la nostra llengua estiga en perill d'extinció, ni molt menys l'educació. Ells tenen les seves escoles concertades, ells tenen les seves escoles privades, ells tenen un electorat fidel que tot i aquestos casos lamentables, van a seguir votant-los. El problema de que manifestacions com les d'ahir no tinguen cap resposta des de l'altre sector, a banda de les actituds xulesques i inútils, és perquè es pensen que aquest país és seu. Es seu perquè poden agafar un dia i pujar a un Ferrari i no pasa res, poden anar un altre dia a encarar-se a un ciutadà i no pasar-li res, poden riure's de milers de ciutadans que busquem una educació millor, es poden riure de tots i totes perquè la televisió la utilitzen com volen, etc etc... I què pasa? No passa absolutament res...

No ho entenc com avui en dia, treballadors i treballadores (el que sol anomenar-se classe obrera als manuals), com els funcionaris o altres grups socials, poden intentar que el partit actual pot solucionar el país. Perdoneu-me perquè estic escrivint molt i alhora res de nou. Però és fruit de la meva impotència i ràbia de veure com un element tant fonamental com és l'educació és pren com a menor, els en fot.

No sols això sinó que es riuen. Per què la realitat dels instituts (barracons, amenaces i mesures d'altres èpoques de Conselleria a qui va fer la vaga el 28A, instituts en mal estat, assignatures que no tenen sentit, sistemes d'avaluació tristos, pares que els cal educar abans a ells que als fills, etc) no ix tots els dies als telenotícies i si polèmiques absurdes sobre si aquest ma dit que jo sóc corrupte i no ho soc però es que ell...? Deixent-nos de parides, l'educació no funciona com la taronja. Però ja es veu el que importa en aquesta societat menfotista, on el que importa és anar a comprar l'última prenda de Breskha i tenir un cotxe baix d'una casa pròpia. La resta? Els menfot tot! Crec que amb aquesta societat que puga oblidar-se de la realitat que hi ha als instituts, col·legis i universitats, l'educació s'ha acabat...

1 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

Per a ells tot te un fi , si la gent no está educada i formada es millor , aixi poden manipular i n'oblides que som el pais de la farandula que fa que la gent es deixa portar per coses majestuoses com les carreres tal siguin de cotxes o de barcos etc. etc. etc..
UN FORTA ABRAÇADA