divendres, de febrer 19, 2010

Garcia Benau inventa el : VAIG DONAR-SE (nou servei per l'estudiantat)

Molts de vosaltres sabreu que es celebren d'ací poc les eleccions a rector de la Universitat de València. Aquesta vegada hi ha quatre candidats. Antoni Furió, Vicent Soler, Esteban Morcillo i Garcia Benau. Anit mentre sopàvem ho comentàvem al sector on em trobava. En un moment de la conversa, parlarem de la Garcia Benau, fet que ha motivat aquest post.

No pretenc fer cap escrit en contra de la seva candidatura ni a favor de cap altra. Bé, en part si que vaig a mostrar una evidència que mostra el grau "d'inteligència" de la candidata. Vos dispose un aparat del seu programa (pàgina 33, inici) que diu: 


Històricament la Universitat de València s'ha preocupat per la
informació i assessorament als seus estudiants. La institució va ser
pionera en el desenrotllament de serveis com els que presten
VAIG DONAR-SE i CADE, o com els que des de mitjans dels anys
90 atenen les necessitats estudiants amb discapacitat. Així
mateix, en matèria d'assessorament laboral i de pràctiques
coexistixen els esforços d'ADEIT i OPAL.

Es preguntareu alguns i algunes, i que hi ha de dolent? Doncs tant sols dir vos que no hi ha cap organisme a la Universitat de València que es diga VAIG DONAR-SE. Probablement, per no dir que segur, la senyora candidata no s'ha parar a llegir-se la versió en la nostra llengua. I, a més, ens fa veure que ha gastat el traductor per fer el programa. Si no em creieu, proveu al Google Tarductor posar "Vaig Donar-se" i traduïu-ho del català al castellà. Quin serà el resultat? Doncs, amics i amigues: DI-SE. És a dir, el servei que vol referir-se la candidata és el DISE. No tinc paraules per descriure aquesta trista anècdota. Segurament no li donen importància des del seu equip, i pot ser que ho canvien si s'adonen de l'error. Però jo crec que és important i clarificador del que representa la seva candidatura. 

Que ens demostra una candidata que espera ser rectora utilitzant el traductor per a traduir el seu programa a la nostra llengua? Doncs, que no l'importa gens ni mica la nostra cultura, que no té un esperit acadèmic i utilitza un traductor per fer-ho a altres llengües, que l'importa ben poc el coneixement i el que representa una institució com la Universitat de València d'Estudis Generals, etc. En definitiva, una candidata lamentable. 

5 algú ha dit...:

Felip ha dit...

Haha, bona troballa! Certament, és esclaridor...

arnau ha dit...

M'agrada, m'agrada, xD.

Esta Bienave, ens portarà cap a la projecció internacional.

Marina ha dit...

xDDD

Rafa ha dit...

¡¡¡Que morro!!! Le imnporta todo un...

Ben cordialment

gatzara ha dit...

va i la "gatxí" ha passat a segon ronda... la Universitat està deixant de ser la reserva espiritual que era abans