dimecres, de febrer 10, 2010

Google fa del Gmail una nova xarxa social


Va presentar ahir Google Buzz amb què l'usuari pot compartir arxius de tota mena amb amics i coneguts
L'anomenada batalla del 2.0 va tenir dimarts un nou episodi. En una conferència de premsa Google va presentar Google Buzz, un complement del seu programa de correu Gmail, que en fa un servei social amb algunes de les funcions de Facebook. Google Buzz forneix llistes automàtiques d'amics sobre la base de la gent amb qui l'usuari sol intercanviar correu. Sense sortir del Gmail permet de combinar serveis com Picassa o Twitter en un sol 'feed' i compartir-ne els continguts públicament, o amb un petit grup, a voluntat de l'usuari. Les novetats apareixen directament a la pàgina de correu de Gmail. Tots els usuaris de Gmail trobaran d'aquí a no gaires hores, si ja no la hi tenen, una pestanya més al menú principal del Gmail: la del Google Buzz. Com era de preveure, Google Buzz no solament es pot activar des de l'ordinador, sinó també des de qualsevol telèfon mòbil que accepti els serveis de correu de Google.
Aquest servei nou era esperat de feia setmanes, puix que Google havia manifestat que aspirava a detenir una posició més poderosa en el creixent mercat de les xarxes socials.
El responsable de Gmail, Todd Jackson, va presentar Google Buzz com un afegitó més al servei de correu. En una conferència de premsa a les oficines del gegant informàtic de Mountain View, Jackson va exposar les característiques principals del nou producte. Dissenyat com una plataforma oberta i de distribució, serà compatible amb Picasa, Google Reader, YouTube, Flickr, Blogger i Twitter. Ara, en tota la conferència de premsa cap dels responsables de Google, entre els quals hi havia Sergey Brin, un dels intel·lectes del cercador, no va mencionar Facebook. Però sí que algun va dir que Buzz seria una eina útil, a diferència d'algunes de les que hi ha disponibles ara mateix a la xarxa.

3 algú ha dit...:

Susana A. ha dit...

Vaja, si no teniem prou... Ho he vist hui, un altre vici... Mare!
I jo que tenia el gmail per les coses series (feina, estudi...) :D

Brey ha dit...

Doncs em sona bastant eixa entrada xD... La veritat es que a mi em pasava com al que ha comentat abans, el gmail el tenia per a coses mes serioses, per a l'spam el hotmail, que esta mes calentet...

Ara tenim ahi buzz perfecte, entrarem alguna volta a veure que diuen.

Víctor ha dit...

Ja veus, pense com S.A! El gmail el gastava per enviar i rebre correus ja un poc menys plastes i informals que t'envien a tothora al hotmail. Primer era el xat, ara és el Buzz, no sé que serà després però crec que ens engaxarà de nou al google! Són uns cracks els tipos estos! jeje