dimecres, de febrer 23, 2011

De BSO va la cosa

Les Bandes Sonores Originals (BSO) són un dels gèneres musicals que més m'agrada. Amb l'aparició a les nostres vides del fenomen Spotify, he recuperat el contacte amb ell. De fet, estic fent una llista amb Bandes Sonores que trobe, està en constant renovació i mai s'acabava ( així que si teniu alguna aportació o algun problema amb alguna que apareix m'ho dieu). Al que anàvem. Les nominacions dels Òscar reafirmaren un pensament que tenia al voltant de les BSO, que pot ser abans no m'havia parat a pensar però que cada volta veig més important. Aquestes no poden ser bones musicalment simplement, han d'acompanyar les escenes que apareixen a la pantalla i ajudar a crear l'ambient. Podeu comparar-ne algunes i em dieu si opineu com jo o esteu totalment desacord.

  1. La primera que vos pose és de John Powell, una BSO espectacular per a la peli d'animació How to Train Your Dragon. No l'he vist encara, però per la música pareix que tinga forts continguts de llegenda i acció, amb tocs celtes. Ací vos deixe el primer track.   
  2. La segona, és la del prolífic Hanz Zimmer per a la d'Origen. Si sou seguidors vos sorprendrà, ja que la si veieu la peli voreu com la música ajuda a transportar-se a llocs del subconscient, a llocs d'una realitat on és més important la sensació. Aquesta pot ser no tant espectacular com la resta, però té un paper protagonista en la peli ( que és el que compta).  
  3. La tercera proposta és la de Trent Reznor, Atticus Ross per la Red Social. Si la d'abans deia que no era gens espectacular, aquesta encara ho és menys. Si la escoltes sense veure la peli, pareix que siga monòtona i avorrida, però quan la estàs vegent: la música electrònica crea el clima òptim per a la peli.  
  4. I per últim ( per a no fer-ho llarg), una que no opta al Òscar, és l'obra de Daft Punk per a Tron Legacy. Varen sorprendre que ells foren els encarregats de la BSO, no havien fet mai cap BSO, però han aconseguit un treball sorprenent. No he vist la peli, la veritat, però supose que l'ambient que creen ( amb una fusió entre l'orquestra i l'electrònica) acompanyarà a la peli. Vos deixe el clip oficial de la peli amb un dels millors tracks.