dimecres, de gener 02, 2008

Cotxes bomba

Un dia parlava amb un company sobre els principals problemes que hi ha a l'estat on vivim. Entre els principals varem arribar a la conclusió que eren, segons nosaltres, els accidents mortals que trobem a la carretera i la precarietat laboral en que es treballa moltes voltes i causa tambéc centenars de morts (tema que tractaré en breu). No obstant, comentaven que tenia un ressó mediàtic menor que altres polémiques absurdes sobre si s'ha de parlar o no amb terroristes o si s'ha de il·legalitzar partits.

Quantes morts hi ha a la carretera cada setmana, cada cap de setmana? Hi ha moltes, he escoltat a la ràdio que eren al voltant de 2741 persones que havien perdut la vida en l'asfalt... I aquestos també tenen una família, tenien una vida, tenien uns somnis que els agradaria cumplir per a ser més feliços, etc etc. Però què passa? Absolutament res, ix la dada a la televisió i no es fan concentracions en contra dels subnormals (no tinc altre terme) que agafen el cotxe i causen moltes morts. La DGT fa mil campanyes (algunes de les quals són fortes, però haurien de ser-ho encara més), però moltíssima gent no agafa consciència del perill que comporta agafar un cotxe Si es vol correr més te'n vas al circuit de formulà un que farà Rita. No sols és problema de velocitat, sinó d'imprudència, de taxes altes d'alcoholemia, etc etc. El carnet per punts i la nova legislació poden començar a aconseguir que molts es pensen quatre voltes les coses abans der fer una tonteria amb el cotxe.

Moltes voltes, hi ha entre aquestos conductors que es pensen les coses abans de fer-la sempre hi ha un fet comú: el de no fer-ho perquè hi ha una sanció que et pot portar la pèrdua de punts o que et poden fer pagar una multa o arribar a estar tancat i no pel simplement de fer una tonteria pot portar a acabar amb la teva vida. Tota sanció que puga evitar més morts a les carreteres hem pareix correcta i tant de bo tots aquells subnormals que fan el que són per la carretera i al poble, els tancaren una temporadeta per posar en perill la vida dels demés. Aixó si, la solució no és mai la prohibició , per tant, s'ha de incidir en la consciència de la societat el perill que comporta, actualment on vivim, eixir a la carretera.

No vull ara fer ací un escrit sobre que s'ha de fer o que no s'ha de fer, ja som prou majors per saber-ho. El que si que dic es que al igual que demanem als conductors prudència i denuciem el que no fan, exigim a l'adiministració unes infrastuctures millors (per exemple, quan anavem i tornavem al Grau de Gandia en el Festivern, es trobavem amb canvis de sentits que s'avisavem a 200 metres abans) o que s'eduque a les escoles sobre aquestos apartats (desconec si a l'assignatura de Ciutadanía es fa). També es podria acabar amb els anuncis, els quals la majoria son mascilstes com podeu vore en l'anunci que he posat, de les begudes alcoholiques a les televisions o grans panels perquè es prou patètic que en un es pose que es vaja amb precaució amb el volant i que al costat s'anuncie una beguda alcoholica que sino la prens no seras divertida o divertit. Bueno nose si seria també correcte acabar amb aquesta publicitat però almenys no trobar contradiccions. AH! I com no, tancar a aquells que es creuen graciosos per dir que qui és el govern per dir quantes copes pot fer-se o no.

En fi, esperem que aquest any huit siga millor en les carreteres...

1 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó.. pense com tu. Aquest es un dels temes que tinc pensat tractar al meu blog, a voltes vas conduint i veus coses que..

Be.. feliç any i molt de cuidaet amb la carretera, i amb més coses!