diumenge, de febrer 17, 2008

El Vinya es farà a: Paiporta, Benicassim, Barcelona i Madrid ( no és broma)

A la web del Vinya podem llegir el següent comunicat:

Anem a iniciar una nova etapa. El Vinya es va a convertir en un festival itinerant o, hauríem de dir, ambulant, recollint el vell esperit dels antics circs que recorrien els pobles i ciutats duent la il·lusió allí on acampaven.

Un Tren Art-Nadiu que intentarà, almenys per uns dies, acostar-nos l'emoció i la festa de la música en directe. Música feta aquí, o almenys de parla hispana. Aquesta seguirà sent la nostra aposta més important. Encara que també, perquè no, portarem altres grups interessants que no compleixin amb aquestes premisses. No creiem en les idees ni en les propostes excloents, sinó en el mestissatge, que tot ho incorpora i assimila.

Aquesta nova marxa l'he volgut plasmar, simbòlicament, amb aquesta rapada, la meva, i amb aquesta nova imatge pretenc tornar a la carretera, l'única herència que, algú va dir, mai ens llevarà ningú; i tornar sense hipoteques ni ressentiments, però amb la lliçó apresa.

I ja posats quina millor lloc, per a iniciar-la, que la balconada del pis de la Plaza Vicente Iborra, en el Barri del Carmen de València, on ara viu. Aquest serà el Km 0 espiritual des d'on partirà el nostre Tren Art-Nadiu. El Dia D serà el 6 de Març; l'Hora H, les 20:00 h. Per a aquest Art-Nadiu assalt estarà amb nosaltres La Pulquería, cantant des de la balconada el nou himne de Vinya. Gràcies a tots ells, i a Rafa, i a Carles, que s'han bolcat, amb aquesta idea, des del principi; a més intentarem portar alguna sorpresa més (...).

Però el veritable punt d'inici del Festival Ambulant Vinya 2008, l'Oficial serà a Paiporta els dies 26, 27, i 28 de juny. Ajuntament al que agraïm que ens doni aquesta oportunitat.

Totes les dades d'escenaris, recintes, etc. els detallarem el dijous 6 de març en una nova roda de premsa que donarem en un lloc proper a Vicente Iborra.

Després, el festival passarà per Benicàssim els dies 9, 10 i 11 d'Octubre. I per Madrid i Barcelona en dates encara per determinar.

Només volem, per a acabar, fer un incís. Tota la polèmica suscitada pel nom té el seu origen i així ho volem assenyalar: en un matí de fa tretze anys en la qual es va consensuar, amb alguns joves del Villarrobledo, el nom que li donaríem al Festival. Molts anys més tard, l'Ajuntament de Villarrobledo ens va denunciar per la paternitat del nom, quan el festival era ja un dels més importants del país, oblitant que el mateix havia estat idea dels citats joves. Aquest litigi, encara no resolt (el Suprem no s'ha pronunciat a dia d'avui), sempre ha estat respecte a la paternitat del nom, mai se'ns ha discutit, ni en el judici, per part de l'Ajuntament, qui ha fet que el Vinya sigui el que ara és. Totes les idees, estratègies, continguts, filosofia, etc. han estat pensades, fetes i desenvolupades per Matarile i des de Matarile.

Recordant aquelles optimistes paraules amb les quals concloíem el comunicat de l'any passat: “Bon dia Benicàssim, fins a sempre Villarrobledo”. Aquest any podem rememorar-les, una vegada més, per a finalitzar: “Bones dies aventura, fins a sempre amargs dies"