dimarts, de setembre 23, 2008

Mira tu per on!

Hi ha una notícia que avui m'ha causat força impacte, crec que a Felipe, Òscar i Rubén també (i pot ser que pel mateix). La setmana passada al curset de La Nau dels Estudiants, el que l'impartia ens va dir que Finlàndia era un país on l'educació era molt important (era el país que més invertia en ella, tot i que hi ha que estudiar quin model és el que tenen i ja sabem com funciona els de l'informe Pisa), al igual que ens va apuntar diversos trets que ens mostraven una potència nòrdica prou avançada en alguns aspectes, tot i que ara no me'n recorde.

Però avui, tot i que no té res a veure en els seus indicadors, em vist com un estudiant matava a tirs a deu companys. Aquest energúmen, ha generat un autèntic caos al seu institut i ha matat a tots els que s'ha trobat, fins i tot a ell mateixa. Els esdeveniments s'han pogut accelerar després de que ahir la policia l'interrogara després de veure a Youtube un vídeo on es veia fent pràctiques de tir. La policia, el va considerar com un element no perillós i el va deixar en llibertat. Això si, era un xaval que al seu perfil posava "M'agraden els ordinadors, les armes, el sexe i la cervesa". Fins i tot, tenia un poema on deia " i de prompte, va haver una guerra i les mares varen cridar".

No obstant, no deixa de ser un fet contradictori en teoria. Com un estat on l'educació és tant important als pressupostos, té casos com aquestos? Aleshores, ens mostra com l'educació a casa és també molt important i s'ha de fer be des de ben petits. Pot ser jo siga raret, però jo de vegades al·lucine com xiquets i xiquetes de 10 anys ja tenen mòbil, com juguen a ser majors pintant-se o posant-se rinyoneres, com juguen a jocs violents per a la seva edat (tot i que estiguen recomanables per a majors de 18 anys). Però no sols a casa, sinó la societat on vivim, està plena de violència, es fomenta la individualitat, les armes apareixen en sèries, es prima l'apariència, s'ha de tenir l'últim en moda, etc. En definitiva, crec que és un exemple de la neuròsi col·lectiva de la societat occidental on la violència està prou ampliada i ningú fa res. Pot ser perquè els governs occidentals guanyen amb el tràfic d'armes a països pobres o les empreses armamentístiques tenen molts interessos i ningú s'atreveix a tocar-les?

2 algú ha dit...:

S.A. ha dit...

He sentit tertulians de la ràdio que diuen que, en part, pot ser xq allí no hi ha moltes hores de sol.
I ací que portem uns quants dies plovent... Crec que no és excusa.

Víctor ha dit...

És com quan diuen que quan fa més calor, es maten més dones... falsa afirmació també