dimecres, d’octubre 15, 2008

La música en valencià... a l'Inèdit!

La música en valencià creua cada cop més fronteres, un exemple és, com no, els Obrint Pas o la Gossa Sorda que ja toca, de manera "freqüent" fora de les fronteres catalanes. A més, poc a poc, està generant-se tot un circuit de músics en valencià on hi ha tot un seguit de gèneres que vas des del rap dels Rapsodes, del sound system dels Orxata, passant per la cançó d'autor de Feliu Ventura, el soul de Soul Atac o pel power-pop dels grup dels bocairentins Bielorússia. No sols això, sinó que estan aconseguint-se que facen concerts, circuits com els de Benissa, festivals, de tant sols música en valencià. Premis que agafen força com els Ovidi. En fi, poc a poc es va fent-se tota una xarxa en música en valencià.

Les noves tecnologies són un exemple clar, i trobem com hi ha un portal on a base de karaoke potencien i fan arribar a la gent la música en valencià feta al País Valencià. En aquell portal podeu trobar des de cançons populars fins a les últimes novetats més destacades. La cançó que he posat serà del record dels cardaors que van a la berbena del dia la Cabalgata i la posen sempre.



Aprofitant que parle d'aquest tema, no podria deixar d'un costat el 2n Inèdit Festival que es celebra a Bocairent aquest dissabte a benefici de l'AFAB. El concert formarà part dins la programació de la IIIa Mostra de Tradicions i Artesania de Bocairent. Tots els grups, Low Moscow, TheSkafeinats , Orxata Sound System i Ki Sap, són un dels grups que englossen la musica feta en valencià. Destacar als dos últims grups com Ki Sap i Orxata que són uns autèntics mestres dels seus respectius estils. Si voleu saber-se les cançons d'Orxata entreu a la seva pàgina i baixeu-se el seu cd. I dels Ki Sap, vos recomane també escoltar les sevens cançons al seu my space, al igual que els altres dos grups. Ens trobem a Bocairent, que està a València i no a Alacant com diuen els de Low Moscow!

3 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

Eh i que passa amb Alacant? Benissa està Alacant i mola XD. A més, després de València, també... ...la volem recuperar (La Gossa Sorda dixit).

Per cert, a la web de Ki Sap (si no ho han canviat ara) es poden descarregar tots els discos que han publicat! Un luxe per anar posant-se a to! www.kisap.org (si no m'enganye

Marina ha dit...

Ai, jo crec que al final no aniré : ( Però, bé! Dijous fem lo friki amb Orxata i LCA! : )

un beset!

Anònim ha dit...

I que visca la música en valencià! Després encara hi ha algun descervellat com el "regidor de Fira i Festes de Gandia", que ens lleva la única actuació que teniem en català en festes amb l'excusa de que "la música en valencià no te qualitat, i en Fira i Festes, volem qualitat per a la gent"...

La mare que l'ha parit! I del PsoE! ¬¬