divendres, de març 20, 2009

Bolònia? No Polònia!

A València ahir es cremaren les falles i a Castelló la Magdalena festa plena. Sinònim de festa popular és que no hi hagi classes a les escoles, als instituts i a les universitats. Imagineu-vos, milers d'estudiants que aprofiten aquestes setmanes per a passa-ho be i gaudir d'una setmana de festa i vacances.

En canvi, a la ciutat de Barcelona la festa es canvia per la lluita. Quina enveja em dona sempre veure les imatges de qualsevol manifestació social al Principat. En aquest cas l'enveja ha estat la forta mobilització de l'estundiantat que hi ha hagut després del desallotjament brutal que han fet els mercenaris dels Mossos d'Esquadra. Concentracions, manifestacions improvisades, tot eren mostres de poder cap als cossos repressius en contra de la seva actuació repressiva. Prompte les accions acabaven com temps passats, a la caça dels estudiants. Els mossos han agredit a milers d'estudiants que han mostrat el seu rebuig al desallotjament de l'edifici rectoral de la Universitat de Barcelona. La càrrega violènta extrema i l'acarnissament contra els participants dels Mossos mostra el nerviosisme de les autoritats pel moviment per la defensa de la universitat pública i de qualitat. I els polítics d'ERC i Iniciativa mostren de nou el seu talant no comdenmant les agressions brutals dels mercenaris i no sols això, sinó que recolzen als consellers responsables d'aquesta actuació... No podem oblidar també que han atacat a periodistes. Després diuen que vivim en democràcia, que aquestes actuacions no recorden temps passats?

En fi, tot i la repressió al moviment estudiantil la lluita per la universitat pública cal seguir sense oblidar de denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES. Però crec que els qui millor expliquen el que ha passat són els polacos de Polònia, bàsicament uns cracks.



més informació a:
SEPC
Vilaweb