dilluns, de març 30, 2009

Stanbrook

Què queda d'aquell port on milers d'amants de la democràcia republicana partiren cap un futur incert i trist? Què queda d'aquells ideals que defensaren les milícies republicanes? On estan els milers de desapareguts que el feixisme acabà amb la seva vida? Què queda de la cultura republicana? Què queda d'aquella polèmica sobre Garzon i la recerca dels perduts del franquisme? On està el suport del govern a les famílies que busquen el cos del familiar assassinat? Per què s'imposa un silenci d'aquesta època?

Pot ser molts de vosaltres sabeu la resposta però de segur que no haurà estat pel treball que han fet les nostres governants... En aquest trist aniversari cal fer memòria i recordar: fa 70 anys el feixisme acabà amb un futur ple de reptes i il·lusions a la nostra terra. El passat divendres, Público engegà el cicle 70 aniversari de la derrota republicana amb Cartells de la guerra civil, amb Tierra y Libertad, amb articles, entrevistes, etc.

Tot per a no oblidar el que passà, tot per a no perdre la memòria, tot per a que vaixells com els Stanbrook no hagen de tornar a partir de la nostra terra per culpa de la victòria feixista.

1 algú ha dit...:

aurora ha dit...

Els cartells són molt guapos. Jo he pensat fer-me la col·lecció i després fer-me un mosaïc amb ells decorant l'estudi...