dimecres, de setembre 09, 2009

Franquisme/"Estat democràtic" 1 - Democràcia 0

"Sigo creyendo en la grandeza de la democracia, de la libertad, seguiré trabajando para que Zapatero no convierta a España en un régimen. Yo quiero democracia, libertad, justicia, trabajo y sueños. Jueces y fiscales han de trabajar al servicio de todos. El PSOE intenta instalar un régimen de terror”. Francisco Camps, un tipo que vesteix molt be i no té molta capacitat per a pensar.

Després d'aquestes declaracions que més es pot dir? No sorprenen a ningú, ens mostren el que són, feixistes i que ells no volen governar per a tots i totes, ells el que volen és el poder i punt. Que algú em diga la línia política del PP a València? A València ninguna, tot és anar en contra del govern estatal quan són els que governen ací i ens estan deixant un país lamentable.

La dreta espanyola mostra que no creu en la democràcia, i menys si no està controlada per ells, a Madrid trobem com el panorama no és molt diferent. Avui dos associacions d'extrema dreta han fet que el jutge Garzón estiga assegut a la banqueta. El seu fet ha estat haver intentat tornar la dignitat als que pergueren la vida defensant la democràcia republicana. La Justícia espanyola mostra que el franquisme és intocable, ja ho va deixar ben lligat el règim franquista amb la suposada transició per a que el tema fora inexistent en les causes judicials. La Memòria Històrica anava a suposar que anava a portar la dignitat al que havien estats assassinats pel franquisme. Anava a suposar per què ja es veu que el Franquisme final i els d'avui en dia estan arrelats no sols a les instiucions polítiques si nó també a les institucions judicials amb personatges com Adolfo Prego.

Què trist, ja sé que no és sorprenen però a mi veure aquestes coses em donen ràbia. Com tenen la cara tant dura de dir que no vivim en democràcia aquells que la controlen i damunt controlen la justícia? No tenen dret a queixar-se. Però ara que ho pensen tenen raó. És cert, no hi ha democràcia: si hi haguera la justícia actuaria en contra de la corrupció, no hi hauria lleis de partits com l'actual, no hi hauria problemes amb simples consultes populars, els més rics pagarien més, no hi hauria especulació, la sanitat o l'educació funcionarien correctament, ect. I el que més important, si la justícia funcionara vetllaria per a que la dignitat, els drets dels ciutadans i ciutadanes que els legisla estarien coberts. Però no ho estant, la dignitat i els drets dels familiars dels milers de desapareguts estant sent xafats per aquells que assassinaren als seus avis...