divendres, de setembre 11, 2009

Hui: 11 de Setembre Diada Nacional

Tal dia com avui però de l’any 1714, moltes persones varen deixar la seva sang i el seu dolor per a la defensa dels drets i llibertats de Catalunya; i no volem que l’esforç i la lluita de totes elles siguin un bell record per caure demà en el seu oblit. La recuperació de la memòria de totes elles ens ha de permetre a nosaltres i a les generacions futures continuar tirar endavant aquesta lluita que a dia d’avui no s’ha acabat. Que l’ànsia de llibertat i justícia enforteixi el feble i envalenteixi el temorós.

I és que igual o més que en aquelles dates, avui, l’opressor, materialitzat en l’Estat espanyol i francès i en el sistema capitalista continua perseguint els febles, esquarterant la nostra nació, fent que la globalització prengui en el capital l’única forma comunicativa i el liberalisme en la clau per harmonitzar i atomitzar l’ésser relegant-lo a un mínim paper localitzador; on l’oci i el consum es converteixen en els màxims exponencials per atomitzar la nostra vida.

Des de la CUP estem treballant dia a dia per ser una expressió més de lluita fent de la cooperació, la solidaritat, la igualtat i la llibertat els principis rectors i inspiradors de la nostra actuació. Volem dotar al nostre poble de l’oportunitat de superar els entrebancs de l’aldea global, ser l’expressió de les voluntats i necessitats de la ciutadania; un canal on la representació directa sigui possible en democràcia; lluny de la retòrica política on el poder ens té encasellats, on la població no troba cap tipus de representació en la voluntat política actual, dominada per poders polítics privats, quart poder que assentat en els despatxos es quantifiquen i es determinen les nostres vides tant en l’elecció de la forma de viure com en les necessitats que hem de desitjar.

La CUP és un canal on acusar la impunitat amb la que actuen els mitjans de coacció, opressió i repressió de l’Estat espanyol i francès. Un canal on trobar-hi l’empara i la defensa dels nostres drets i llibertats. Un canal on travessar l’embassament social i obrir les portes al desenvolupament de la persona dins la col·lectivitat fent-la sentir com una part fonamental i imprescindible per a la realització dels imaginaris socials. Un canal on fomentar polítiques de vida, que permetin sortir d’una crisis arriada per la societat de la informació, la qual ha perdut i va perdent diferents valors, que allunyen a la ciutadania d’un fi comú; un lloc on el veí no es converteix en un enemic o un desconegut, sinó en un company de viatge.

Des dels ajuntaments, però també des del carrer, la CUP proposa alternatives polítiques que trenquen l’esquema capitalista basat en la maximització del benefici i en el foment de les desigualtats a través del seu sistema econòmic i financer. S’aposta pel decreixement, per la defensa del territori i dels seus recursos naturals, per l’autogestió, per les polítiques que abracin un marc pedagògic i de recolzament davant els constants atacs que les dones estan patint fruit d’aquesta rauxa masclista inspirada per la no educació o una educació mal entesa i amanida per la religió, per unes polítiques laborals on les persones treballadores tinguin l’oportunitat de materialitzar els seus drets i on el salari obtingut no sigui devaluat per índex de preus mal intencionats o pels somnis de la patronal d’obtenir més beneficis.

Tenim una responsabilitat a les nostres mans. Traçar un camí, uns Països Catalans, on les generacions futures puguin caminar en llibertat i no es trobin un desert on només es cullin diners que no serveixin per menjar.

Països Catalans, 11 de setembre de 2009
Manifest de la CUP

1 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

diada a catalunya,no per açí.
No anaves a classe de geografía?
Estas a la Comunitat Valenciana,catalunya no ens importa el més mínim,per qué som i serem valencians.