dijous, d’octubre 15, 2009

Al carrer!

Tenir que fer la tasca d'una institució pública no és una tasca fàcil, ni tampoc molt recomanable, ja que no ens ha de tocar a cap associació, col·lectiu, plataforma, etc; fer-la seva feina. Però, també cal dir que, gràcies al Messies que tenim a Escola Valenciana al nostre país! Què faríem sense ells? A banda de ser una de les plataformes ciutadanes més crítiques, per no dir que és la única o de les poques, per l'aspecte educatiu valencià o per la mala promoció lingüística de la nostra benvolguda llengua al nostre país. Quin fàstic em fa veure com hi ha milers de diners de les nostres butxaques que van destinats als caps buïds venuts . Les campanyes de la Generalitat per a l'ús del Valencià no son simplement campanyes que consten de dos o tres cartells als metros i punt?

Com dèiem, què faríem sense Escola Valenciana? Ara ha engegat una nova campanya que té com objectiu fomentar l'ús del valencià al carrer. Amb el Voluntariat pel Valencià es vol aconseguir que es parle valencià a qualsevol lloc, siga al treball, al mercat o als comerços. Com informa E.V, la campanya "Parla'm en valencià" té per objectiu donar a conéixer a la societat valenciana l'existència d'un servei gratuït anomenat Voluntariat pel Valencià. Aquest servei va ser creat per Escola Valenciana l'any 2005 per a posar en contacte persones valencianoparlants amb gent que vol soltar-se a parlar en valencià i així crear parelles lingüístiques que queden per a xarrar en valencià davant d'un café, fent una passejada o compartint aficions.

Si voleu més informació, podeu entrar a la seva web!

4 algú ha dit...:

Toni En Blanc ha dit...

Jo tinc en ment des d'este estiu fer-me voluntari, el que passa que ara vull trobar un treball per a compaginar amb els estudis i no sé quin temps tindré lliure per ser voluntari, així que esperaré a trobar feina, i de segur que si em sobra un poc de temps encara que siga, seré voluntari com tenia pensat des de fa temps.

Salut :)

Víctor ha dit...

Ja veus, jo tb volia fer-ho al meu poble però per tema d'horaris no podia... En fi, quan acabem d'estudiar i treballar alhora ho farem!

Anònim ha dit...

Doncs sinò tinguerem l´escola Valenciana, tindriem més inglés.

El temps que perdem estudiant valencià, la resta de països d´europa l´usen per estudiar inglés.

Per això sempre anem darrere.

Víctor ha dit...

Home, crec que no té que veure una cosa amb l'altra. Si fas tu eixe comentari prou intransigent, jo podria dir-te que la culpa la té el castellà a les aules. No creus?

No sé, el problema de l'anglès que veig jo és el mètode que s'utilitza que no funciona (no sé quin posaria). Des 3er he estat estudiant-lo al col·legi i quan vaig eixir de l'institut no havia aprés res. I cada any tenia anglès. Per a que m'ha servit?

Gràcies pel teu comentari