dimarts, d’abril 20, 2010

La reina de cors

El diumenge vam anar a veure la última de Tim Burton, la qual recomanen sens dubte. Una volta a casa, s'adonarem que va cometre un error. El paper de la reina dels Cors Rojos, el qual ha estat interpretant de manera brillant per Helena Bonham Carter, li'l hauria donat a una altra persona. A qui? Doncs en aquest cas, li'l hauria donat a la Rita Barberà. Probablement no li'l han donat perquè la peli no haguera estat subvencionada per Disney, pel tema de no poder ser per a tots els públics.  Si es fixeu amb la foto, crec que Burton si que ha tingut en compte a Rita i ha agafat l'estil dels seus inconfundibles tratges rojos com a model i, com  no, el seu cardat. 

Si heu vist la peli, sinó aquesta lad'animació de Disney dels anys cinquanta o si coneixeu la història, s'adonareu que ella seria una bona candidata per al paper. Ara, el roig del seu cor és per la sang que derrama amb les seves actuacions. Però anem per parts. La història de Rita en el país de les Meravelles, corre a un món llunyà on abans hi havia una ciutat anomenada València. Un món ple d'estranyeses per allà on vas, de personatges estranys que pareixen estar eixits d'algun manicomi  o ple de construccions rares. Un regne que es troba submís en una autèntica obscuritat per culpa de la Reina de Cors i el seu exèrcit de cors. Boscos i terres on la gent solia divertir-se des de temps remots està sent amenaçat per la reina perquè vol utilitzar-lo per obrir el seu regne al mar ( podria ser el Cabanyal). Ara be, no s'adonava que el seu regne està al costat del mar ja que el territori formava part d'ell. No creieu que aquesta història no està basada en fets reals?

Anem pels personatges. Una reina de cors com és Rita, té una cort plena de farsants que tant sols estan amb ella pel poder, però que realment canvien de carta quan els interessa i veuen que no poden guanyar la partida. Pel que sembla, actualment la reina està cada volta més soles per les seves males actuacions però tot i això, encara estan amb ella per por a no tenir riqueses. La sota de cors estaria representada, com no, pel inconfundible regidor de ciutadania, Miquel Dominguez. Tot el que fa és per a protegir el regne i a la seva Reina: enviar els cossos policials dels cors per a evitar protestes, per evitar qualsevol dissidència. Els dos es troben en una relació que els uneix l'odi i no l'amor que diuen sentir un per l'altre. Rita, una Reina que en compte de tenir un castell com en la peli, estarà a l'edifici de Veles e Vents. Rodejat d'aigua per a evitar un accès fàcil dels seus enemics que intenten treure-la del poder. Com dèiem, el color del roig està per la sang que ha derramat. La reina de cors rojos té el "costum" de cridar ben fort quan algú diu coses que no li agraden allò de: " Que li tallen el cap". Clar, la Rita, tot i que pareix que no, escolta i no pararia de dir aquesta frase. Ja s'imagineu com està l'aigua que envolta el Veles e Vents, plena dels caps dels seus contrincants. Les males llengües diuen que hi ha més caps tallats que persones al seu regne.

Però Rita, realment no és una Reina estimada, de fet el seu rei de cors també va ser decapitat per opinar que estava governant de manera incorrecta. Aparentment el regne l'estima, però és totalment fals ja que estan en un regne on la por i la repressió és tal que no volen jugar-se la seva vida. Ella diu això de “Prefereix ser temuda que estimada”, I tant si és temuda al seu país! Però tot això canviarà, la partida arriba al seu final i la seva enemiga, la reina de Cors Blancs ( portadora de la democràcia i dignitat del seu país) té ganes de fer justícia. Aquesta última, comptarà amb l'ajuda inestimable que acabarà amb el seu regnat. Però avui companys, crec que ja hem parlat de la Reina de Cors, un altre dia parlarem d'aquells que acabaran amb el seu regnat! 

1 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

este text podria ser el principi de un compte de fades. m'agrada molt la teua forma de narrar i escriure .... besitos