diumenge, de novembre 09, 2008

10 de novembre: Històries del paradís de Xavi Sarrià

Que Xavi Sarrià, cantant d'Obrint Pas, destaque pels seus escrits no és cap notícia (sinó tant sols cal comprovar els seus nombrosos post al seu blog o les lletres dels darreres disc). Almenys per a mi, els seus textos tenen alguna cosa que m'agraden i em sent molt identificat sempre, no sols pel tema sinó de la manera en que ho fa. Les seves lletres són una autèntica bomba per als sentiments, et posen la pell de gallina i, el que més m'agrada, et sents identificat. Narra fets, sentiments, idees en el que has pensat, el que has sentit o el que has dit algun dia en un moment concret que es pareix al que ell narra. Sense oblidar el seu optimisme que enganxa i et dona energia per seguint cap endavant amb la nostra lluita diària.

El que és notícia és que demà ixirà a la llum el seu primer llibre : Històries del Paradís. I el que he dit anterioment, em reafirme després de llegir dos relats que he pogut llegir, m'agrada com escriu i intentaré fer-me amb ell el més prompte possible. De nou, la sensació de sentir-se el personatge dels seus relats és una passada i un goig, fet que busque sempre en qualsevol text que sol llegir. Se m'ha fet curt i tant sols espere poder llegir-lo prompte. Des d'ací desitjar-li sort en la seva nova etapa literària i animar-lo per a continuant escrivint com ho fa.

Vos deixe amb una breu ressenya del seu llibre. I vos recomane llegir dos dels seus relats: Por i Suburbi

"Un jove finlandès s’amaga dins d’un armari aterrit mentre un company de classe dispara a tort i a dret pels passadissos de l’institut. Una trapezista es balanceja sobre la corda que la separa de l’abisme. Una parella d’adolescents abandonen la infantesa entre les flames del suburbi on viuen. Una ambiciosa formiga farà el que siga per descendir en la jerarquia social del seu món. Un soldat d’elit nord-americà explica sense pudor a les càmeres com va arrasar un poblat iraquià per apressar un grup de presumptes terroristes. Dos germans africans desafien l’oceà a bord d’una barcassa que els ha de conduir al paradís.

Xavi Sarrià ens proposa, en la seua primera obra de ficció, un viatge pel nostre planeta a través d'un mosaic ple de vida on la realitat més crua s'entrellaça amb la fantasia més sorprenent. Un llibre escrit a base de flaixos que ens conviden a reflexionar sobre el món que vivim i construïm entre tots."

3 algú ha dit...:

marina, ha dit...

Tens tota la raó.
La setmana passada llegia els mateixos textos que has anomenat a la teua entrada de hui. Són textos que t'atrapen, i t'endinsen a la història que narra. És una gran escriptor, només has de llegir algun text seu per saber-ho.

Anònim ha dit...

Nou Blog Basket Bocairent
http://mesquebasket.blogspot.com/

Tere i Javi ha dit...

He llegit aquestos dos relats, i m'he quedat sorpresa! No havia llegit mai cap cosa escrita per Xavi Sarrià, i de segur que aquest llibre tindrà un gran èxit. Gràcies per la recomanació!!!