dilluns, de juny 25, 2007

Thierry Henry

Ahir va arribar a Barcelona un nou jugador, un tal Henry. Sabeu qui és? Doncs sinó ho sabeu mireu aquest vídeo i seguim debatint:



Estic escoltant Ràdio Catalunya i estan fent un debat, on hi ha dos postures. Nosé quina postura és la que més m'agrada per tant vaig a dir la meva. D'una banda s'ha de vore que és un jugador en majúscules. A tot equip li agradaria tenir, classe, espectacularitat, gols i sobretot, velocitat. Diuen que aquesta temporada ha baixat el nivell, potser, però sempre que ha jugat ha mostrat la seva classe. No s'ha d'oblidar que ha estat lesionat i que ara, ha vingut amb un moment de descans molt bo que al Barça haurà d'aprofitar. D'altra banda, un fet que m'agradat molt ha sigut les seves declaracions que ha fet només haver-se sabut que jugaria al Barça. Tots els jugadors normalment solen dir que han vingut a l'equip de la meva vida, que casualitat, sempre diuen això... Henry, en canvi, ha dit que de xicotet buscava que li firmaren jugadors com Stoikohv o Romàrio. Per tant, mostra que és un jugador sincer i que no nega que vé pel que representa el Barça. L'únic dubte que tinc al voltant d'ell és la seva edat i si les lesions de l'esquena tornaran com l'any passat. Nose pense, que aquest no és igual com el que es va fer amb Ronaldinho ( tot i que hi havien 25.000 persones) o com Eto'o, que eren jugadors bons i que prometien però que encara no estaven consolidades al més alt de l'èlit futbolísitica. Diuen que recordarà a Maradona pel seu impacte, doncs no ho se la veritat, però pense que aquest estarà al Barça per compromís i que ha generat una il·lusió que s'havia perdut aquesta temporada. Sobretot quan hui havia perdut l'ACB contra els nostres enemics del Reial Madrid.

Si trimofarà o no, depen del seu compromís en l'equip i que siga el líder juntament amb Messi, així faran que els altres dos cracks se'ls baixe els fums. Avui també firmen un nou jugador, nose ben be si és bo o és roin, però diuen a la ràdio que ha de ser una peça clau. La veritat que aquest any, el migcentre del Barça m'ha decebut un poc, ja que ahi és on els anteriors anys estaven més forts. Jugadors com Deco, Edmilson, Motta o Giuly, no han rendit com anys anteriors i pense, que han de vore que fan per millorar. Tot i que jo tiraria a tots menys a Deco, que per a mi segueix sent el millor jugador que hi ha en la seva posició.

Açò no ha fet més que començar, com deia l'altre dia als amics, el mercat d'estiu és el millor que hi ha...

3 algú ha dit...:

Anònim ha dit...

Henry, Eto'o, Ronaldinho, Messi, Deco....
Ja està bé, però on són la gent de casa? El Barça no representa alguna cosa més per a molts ciutadans que un simple equip de futbol?

Ara que està de moda això de les qüotes (que si les qüotes de les dones a les llistes electorals, si les qüotes d'immigrants a les escoles públiques...) Què us sembla si proposem a la directiva del Barça que posi qüotes per garantir que un nombre de jugadors siguin dels Països Catalans/Valencians?

Darrerament, i em sap greu de dir-ho, està treballant més bé aquest tema l'Espanyol que el Barça!!!

I si no és possible, caram! amb els dòlars que cobren aquests jugadors, que es paguin un/a professor/a de català/valencià.

Salut!

Víctor ha dit...

Doncs la veritat que estic totalment d'acord amb tu. Pense que l'únic equip que està fent un treball com toca és el mític Bilbao. Tambè s'ha de dir que això és molt complicat en els dies que avui passa, per això tenen la meva admiració.

Nosé si posant qüotes faria alguna cosa però jo el que faria, primer de tot, seria potenciar més la cantera ja que les estreles que munten a l'equip gran són, tot i que hem coste dir-ho, d'altres països : Messi, el Dos Santos. A més, pense que no és suficient que els jugadors entenguen el català ni res com ha manifestat Laporta, cal sentir-se catalans i ser-ho. No sols porten jugadors d'altres països sinó que damunt ens porten francesos, que ens ocupen dia a dia pel nord! jeje

En definitiva, totalment d'acord amb tu, un club que és un símbol d'unes idees i d'un sentiment com el que defesem, no dona exemple en la seva plantilla.

Pelhuit ha dit...

No ho tinc jo gens clar el barça de l'any que ve. Tal vegada m'equivoque però Henry, Eto'o, Ronaldinho, Messi, Deco... massa estrella junta, i això no és bo. I Cruyff ja ho diu també, ell a l'igual que jo no els veem junts. Per què? doncs perque almenys els 4 primers de la llista anterior no poden estar alineats a la vegada, i dubte molt que alguna d'aquestes superestreles accepte resignar-se a la banqueta. Hi haurà almenys un sacrificat, i això generarà conflictes al vestuari. Però repetisc, tant de bo m'equivoque, pel bé del barça.

I personalment no estic d'acord amb el que fa Laporta amb el club. Si realment vol un club amb jugadors que realment tinguen sentiment català, que parlen català i que defensen els seus colors de tot cor, que faça el mateix que fa l'Athletic, únicament jugadors catalans.

No entenc com pots imposar una llengua a uns jugadors de fútbol, que únicament treballen per a tu per a guanyar títols i així rendibilitzar les inversions dels fitxatges i treure'n benefici. Estaries fent el mateix que els castellans han estat fent tota la vida amb nosaltres, imposant-nos una llengua que no ens és pròpia, tot i que en una magnitut, escala i consideració molt menor.

Dels jugadors que ara té el Barça, quins realment tenen eixe sentiment català? proposa a tota la plantilla una reducció considerable de sou, i te n'adonaràs de quins són els jugadors que ho senten. Quasi tots farien cama, per no dir tots.

Fomentar una forta cantera local i farcir el vestuari del barça amb catalans, fills de catalunya. Puyol, Oleguer, Valdés, i...?

Perquè de fora vindran i de casa ens tiraran, com hom diu, però ens tiraran perque volem.