dimecres, de setembre 05, 2007

Bum bum bum

Diuen que la pólvora va ser inventada pels xinesos. Bo, diuen no, la van inventar ells. No obstant, si estigueres on estem Patriota i el que escriu,el primer és el que va inspirar per a escriure aquest fet, pensaríeu que no. On estic? Doncs en el Cap i Casal, en la capi, en Blavència, o simplement, en València.

Tot, es remunta a les constants i repetides queixes que el meu inspirador fa sempre que, un dia normal, hi ha algun Castell de focs o alguna traca. Si vos pica la curiositat, ací teniu la típica reacció després d’escoltar una traca.
  1. Es tira la traca: Bum, burum, bum, bum! (sabeu com fa no?)
  2. Acte següent (transcripció literal que no va a seguir les normes ortogràfiques): Xé! Però és que así sempre s’ha de tirar una traka hasta kagar o que?
  3. Li conteste - Patriota, serà d’una boda…
  4. I ell – D’una boda? Ací sempre estan casant-se a tothora!! Xe que barbaritat….

Aquesta, conversa no es tanca ja que instants després, sense motiu aparent i al voltant de les 2 del matí, escoltem una altra traca, i ací ja no sé ben be com escriure les reaccions.

Enteneu el per què del meu dubte sobre qui va inventar la pólvora no? Diuen que en València en falles sempre estan tirant trons, però la realitat que són els 365 dies a l’any. Uns dies per pitos, o altres per flautes, no hi ha dia que no es gitem sense escoltar aquesta música tant harmoniosa. És curiós com pot agradar-li a la gent la pólvora, no sé, serà que mentre tiren una traca es senten d’una manera totalment diferent a les habituals? Serà per què aprofiten el soroll per a poder descarregar tota la adrenalina que porten a causa de la vida tant intensa que viuen? Serà per venjança, festa, amor, odi, per excitació, etc?

No tinc ni idea del perquè els agrada tant, així que si hi ha algun psicòleg o algun sociòleg, que mire si pot estudiar el per què. La veritat, que si ens posem a preguntar-nos coses en aquest moment, jo hem faria una pregunta: però que estic escrivint? Sóc friki? No aprofitaria el temps d’una altra manera més productiva? I per què?

La resposta, ara vos la diré, doncs per què…
BURUM, BURUM, BUM BUM BURUM!!

2 algú ha dit...:

floket ha dit...

Et comprenc i, sé per qué realment ens agrada als valencians la polvora. Només has de mirar al teu voltant. Ens agrada lo més gran: coma america, f1, palasios de las artes... També la taronja més gran o, per qué no, la bresquilla. Ens agrada la política gran, quin partit millor que el PP i PSOE representats dins de poc unicament a les corts.Les falles grans, els grans boatos i xe! per qué no també les grans traques. Que més ens dona si ens gastem una fotracada de diners en traques si, això, Ho pague jo!

Víctor ha dit...

Si, pareix que últimament sóm els millors en tot...des del camp de futbol més innovador de l'esfera mundial fins als instituts en barracons més patètics que hi ha...