dimecres, d’octubre 22, 2008

L’alcalde d’Albaida s’enfronta als músics en l’entrada dels Moros i Cristians

Dissabte dia 18 d’octubre, Albaida celebrava la seua entrada de Moros i Cristians després de retrassar-la per les fortes pluges la setmana anterior. L’entrada es va parar en descarregar un forta tronada, quan estava a punt d’eixir a desfilar la capitania mora, cap a les 19,30h. Mentre l’entrada estava parada l’alcalde d’Albaida es va acostar fins el lloc d’inici de l’entrada i es va enfrontar amb els músics que no tocaven perquè estava ploent.

Segons ha informat la banda de Bocairent, la majoria de les bandes estaven esperant que parara de ploure per a iniciar la desfilada, encara que almenys una de les bandes, la de Chella, va decidir moure. L’alcalde es va dirigir als directius de la banda de l’Associació Unió Musical Bocairent, una de les bandes que es negava a tocar ploent, els directius de la qual intentaven explicar als festers i al propi alcalde que no es donaven les condicions per a eixir a tocar i ja que plovia massa. La resposta de l’alcalde va ser empentar el cap de música, al que va agafar de la camisa i increpà per ta l que formara la banda i es posara a tocar.


L’alcalde, que segons els músics estava nerviós, va continuar increpant-los perquè tocaren. Els directius de la banda se’n van anar després que la policia local els ho demanara per tal d’evitar més problemes. Als crits de l’alcalde s’hi van afegir alguns festers, encara que la mateixa filà va posar pau i es va adreçar a la banda per a tranquil·litzar-los. Finalment, la banda va decidir de no tocar perquè continuava plovent.

El problema de la pluja en els actes de festa està motivant contínues disputes entre festers i bandes de música. Aquestes no tenen cap acord sobre aquesta qüestió i sovint n'hi que continuen tocant encara que plga, si bé n'hi ha altres que han incorporat esmenes als contractes on queda clar el que faran tant festers com músics en el cas de pluja.

La setmana que ve se celebrarà una reunió de les bandes de la Vall d’Albaida a Bocairent, en què l’Associació Unió Musical Bocairent exposarà el problema que han tingut a Albaida així com el que ja havien patit a Muro pel mateix tema. L'assumpte ja s’ha debatut enguany entre la Federació de Bandes, la Undef i l’Associació Sant Jordi d’Alcoi, però no s’ha arribat a cap acord.

Els músics es queixen dels problemes que l'aigua pot provocar en l’instrumental i en la pròpia salut de cadascun d’ells, uns problemes que no estan coberts per cap assegurança i que sovint representen fortes despeses per a les bandes de música.

3 algú ha dit...:

anmorsigol ha dit...

menut energumen que esta fet el beneito... no es el primer incident on trau a relluir el millor d'ell mateix amb una conducta barroera impròpia de qualsevol personatge públic...
i aquesta arrancada estil "toni montana" recorda al que va passar en les festes de sant antòni d'albaida, quan es va encarar al Meló i va acabar rebent un parell de galtades...

bo.. amb polítics com aquestos qui necessita humoristes?
salut!

Anònim ha dit...

Al beneito no li feu cas....que es un poc inutil...teu dic jo que soc d'Albaida, i el conec personalment....que rebente...els musics varen fer el que varen creure convenient...i sen vaja ell a ....


salut company

Aljub ha dit...

Des de el grup de xirimiters i tabaleters l'Aljub de Bocairent, s'hem sumat a la moda dels blogs, i hem creat el nostre blog. Al que hi haurà informació del grup, notícies, opinions, fotos, vídeos.

La direcció és:
http://aljubbocairent.blogspot.com

Esperem rebre la vostra visita i els vostres comentris.

Gràcies